Zo kun je het beste bijhouden wat je op Netflix hebt gezien

Door: Laura Kempenaar | 29 juli 2019 12:23

How To

Hoera, het nieuwe seizoen van Queer Eye verschijnt. Een mailtje van Netflix geeft aan dat we vanaf vrijdag weer een heel seizoen van de show kunnen gaan bingen. En dat wil je, want je krijgt de mail niet voor niets: waarschijnlijk heb je eerdere seizoenen ook gekeken. Erg handig, die mail, maar er zijn duidelijkere manieren waarop je zelf kunt bijhouden wat je al hebt gezien op de streamingdienst.

Netflix

Niet veel mensen weten het, maar je kunt gemakkelijk in Netflix zelf zien wat je al hebt gekeken. Dan bedoelen we niet het ‘verderkijken voor [naam]’-gedeelte, maar echt een lijst met al je activiteit op het platform. Er staat bij welke serie je keek, welk seizoen en welke aflevering, plus de datum waarop je het keek. Ben je er niet zo van gediend, dan kun je ook dingen verwijderen. Het is niet een heel duidelijke manier om op een rijtje te zien waar je bent gebleven met serie X, maar technisch gezien houdt Netflix dus wel alvast voor je bij wat je hebt gekeken (en deelte dat ook met je). 

Netflix

Trakt

Dat kan echter beter, en daarvoor kun je bijvoorbeeld Trakt gebruiken. Op Trakt.tv (helaas heeft het geen app), wordt niet automatisch bijgehouden wat je kijkt, dus dit zal je zelf moeten aangeven. Je kunt het wel automatisch laten bijhouden, maar daarvoor moet je speciale extensies downloaden in Chrome, als je die gebruikt om Netflix te kijken. Handmatig werkt gelukkig prima. Je zoekt in de zoekbalk de serie of de film die je hebt gekeken en je kunt specifiek op de aflevering aanvinken dat je die hebt gekeken. In je dashboard zie je vervolgens hoeveel uur van je leven je al hebt gespendeerd aan het kijken naar films en series. Er is van alles in te stellen aan notificaties, zodat je geen nieuwe afleveringen of seizoenen van die ene guilty pleasure hoeft te missen.

Trakt

IMDB

Het is niet een heel prettige website om naar te kijken, met al die verschillende kleuren, maar IMDB is wereldwijd de grootste internetsite als het gaat om films. Series zijn er ook te vinden en te tracken, maar het heet niet voor niets de Internet Movie Database. Je kunt een account aanmaken en bijhouden wat je allemaal kijkt, maar de website is niet speciaal gemaakt om dit te doen. Het is wel een van de websites met de meest up-to-date informatie over alles film en serie, waardoor je er vaak sowieso wel komt als je iets opzoekt over dat onderwerp. Ook kun je reviews achterlaten en zijn er talloze opties om dagenlang op het platform te spenderen. Het is alleen jammer dat dat er niet heel aantrekkelijk uitziet.

IMDB

Letterboxd

Waar je op Trakt en IMDB kunt bijhouden wat je aan films en series kijkt, is Letterboxd meer voor films. Het werkt op grote schaal samen met Facebook en wordt ook meer gezien als een sociaal netwerk om met je vrienden te delen wat je zoals aan films hebt gekeken en hoeveel sterren je ze geeft. En het draait alleen om films, waardoor je je series er niet in kwijt kunt. Aan de andere kant laat Letterboxd wel op een grappige wijze op Facebook zien wat je hebt gekeken, waardoor het wel een toffe site is om te Netflix wat socialer te behandelen.

Er zijn dus een heleboel websites om bij te houden wat je hebt gekeken op Netflix. Het is alleen aan jou om niet te vergeten het ook daadwerkelijk in te vullen, want het kan met al het bingen hard gaan. 

Letterboxd

3 Reactie(s) op: Zo kun je het beste bijhouden wat je op Netflix hebt gezien

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 2 augustus 2019 02:04 Stoere2003
  Ik gebruik hiervoor de app Seriesguide. Werkt zeer goed voor series.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 2 augustus 2019 02:09 Stoere2003
  Geprobeerd om te registreren op dat letterboxd. Lekker gebruiksvriendelijk die captcha. Dan maar niet.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 2 augustus 2019 10:42 MeMe
  Voor series en film gebruik ik al jaren https://www.sidereel.com naar volle tevredenheid.. echt top!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.