Zo kun je iemand op LinkedIn blokkeren

Door: dirk-schoofs | 14 april 2022 08:45

How To

Wanneer je niet wilt dat bepaalde mensen je LinkedIn-profiel zien, kun je ze net als op Facebook blokkeren. Dat is niet moeilijk en je kunt dit zowel op de desktop doen als op je smartphone. Weinig kans dat je ooit het officiële maximum bereikt van profielen die je mag blokkeren. Dat is namelijk vastgesteld op 1400. Laten we beginnen met één iemand op LinkedIn blokkeren.

Via desktop

Maak je geen zorgen dat je scheef wordt bekeken door iemand die je op je zwarte lijst zet. Die persoon komt dat nooit te weten. LinkedIn stuurt hem of haar geen notificatie en zelfs als je de persoon hebt geblokkeerd via diens profielpagina zal dit bezoek nooit zichtbaar zijn. Als je iemand via de computer wilt blokkeren, surf je naar www.linkedin.com en log je in op je account. Open daarna het profiel van de gebruiker die je wilt blokkeren. 

Met een klik op de knop Meer kun je bij de knop Melden/blokkeren. Daarna moet je deze keuze nog een keer bevestigen door nog eens op de knop Blokkeren te klikken. 

Via de knop Meer kun je het contact blokkeren.

Via mobieltje

Op een iPhone, iPad of Android-toestel open je uiteraard eerst de LinkedIn-app op je telefoon. Selecteer vervolgens het profiel van de persoon waarvoor je je profiel wilt verbergen. Tik op het scherm van het gebruikersprofiel op de knop met de drie stippen naast de knop Bericht. Ook hier selecteer je Melden of blokkeren en ook nu bevestig je de keuze. 

Deblokkeren

Als je een LinkedIn-gebruiker wilt deblokkeren, moet je eerst naar de lijst met alle geblokkeerde personen. Het gemakkelijkste gaat dat via de computer en de LinkedIn-website. Onder je profielfoto klik je op het pijltje naar beneden. Dan open je Instellingen en privacy. In de linkerkolom selecteer je de rubriek Zichtbaarheid. Hierdoor splitst deze rubriek zich op in twee onderdelen. 

Kies de optie Zichtbaarheid van uw profiel en netwerk. Rechts zie je de optie Blokkeren. Als je daarop klikt, krijg je de lijst te zien van mensen die je hebt geblokkeerd. Klik op de knop Deblokkeren naast de naam van de persoon. LinkedIn zal vragen naar je wachtwoord en daarna moet je nog eens op Lid deblokkeren klikken. 

Iemand die je op deze manier deblokkeert, kun je de volgende 48 uur niet meer blokkeren.

0 Reactie(s) op: Zo kun je iemand op LinkedIn blokkeren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.