Zo kun je bijverdienen met Google

Door: Tijs Hofmans | 11 oktober 2017 10:10

How To

Als je Google Opinion Rewards gebruikt, krijg je gratis Play-tegoed om apps, films of muziek mee te kopen. Daar moet je wel een paar vragen voor beantwoorden. Als je dat geen probleem vindt dan kun je zo een zakcentje bijverdienen met Google.

Opinion Rewards

Google Opinion Rewards is als app te vinden in de Google Play Store. Het is in het leven geroepen door Google om meer te leren over de gebruikers, bijvoorbeeld hoe ze hun telefoon gebruiken. Inmiddels kunnen ook bedrijven het gebruiken, om bijvoorbeeld te weten te komen wat gebruikers van hun apps vinden. Als je je aanmeldt krijg je af en toe een enquête met een paar korte vragen. Soms is dat er slechts één, soms meer, maar meestal niet meer dan vijf of zes. Beantwoord je die, dan krijg je van Google gratis Play-tegoed. Verwacht daar overigens niet rijk van te worden: meestal gaan het om dubbeltjes, maar na een tijdje telt dat wel op en kun je er leuke dingen van kopen.

Aanmelden

Download de app en meld je aan met je Google-account. Direct na het aanmelden krijg je een voorbeeld-enquête, waar je ook direct tegoed voor ontvangt. Vul je hier in dat je weleens een biertje drinkt, dan krijg je bijvoorbeeld enquêtes van een bekende Nederlandse biermaker.

Vragenlijsten

Nu je de eerste vragenlijst hebt doorlopen, is het afwachten tot je een melding van een nieuwe vragenlijst staat. Welke enquêtes je ontvangt, is afhankelijk van hoe Google je ‘positioneert’. Dat bepaalt het op basis van je eerdere zoekopdrachten en andere gegevens die Google over je heeft verzameld. De antwoorden op enquêtes worden volgens de voorwaarden niet aan je profiel gekoppeld. Tijdens een enquête kun je zowel meerkeuzevragen als open vragen krijgen. Er zitten vragen tussen om te checken of je nog wel goed oplet, als je te veel willekeurige antwoorden geeft en Google dit ontdekt, krijg je geen lijsten meer.

Sommige vragen dienen om te checken of je nog wakker bent.

Shoppen

In het thuisscherm van Google Opinion Rewards zie je staan hoeveel tegoed je hebt verdiend. Met Spend your Play credit ga je meteen naar Google Play, waar je naar hartenlust apps, films, of muziek kunt shoppen. Veel plezier!

0 Reactie(s) op: Zo kun je bijverdienen met Google

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.