Zo stream je video's op Facebook

Door: Justin Doornekamp | 26 april 2022 11:12

How To

Op Facebook kun je livevideo's streamen, waarmee je direct een grote groep volgers bereikt. Je kunt zowel op je desktop als op een mobiel apparaat streamen via Facebook. Wij leggen uit hoe dat werkt. Wil je video streamen op Facebook, dan ga je zo te werk.

Als je video’s wilt streamen vanaf je desktop, dan ga je in je browser naar de website van Facebook. Facebook raadt de Chrome-browser van Google aan, maar andere browsers ondersteunen de streamingfunctie van het social media-platform ook.

Wanneer je bent ingelogd op Facebook, zie je de zoekbalk met daarin de vraag Wat ben je aan het doen? Daaronder zie je de optie Livevideo. Wanneer je hierop klikt krijg je twee opties voorgeschoteld: zo kun je direct live gaan of een livevideo-evenement plannen. 

Kies voor de eerste optie als je meteen wilt streamen en selecteer bij Een videobron selecteren op welke manier je dit wilt doen. Je kunt gebruikmaken van een webcam, maar je kunt ook een streamingapp gebruiken als OBS.

Wil je de makkelijkste optie, dan kies je voor de webcam. Selecteer in het menu Camerabediening welke webcam en microfoon je wilt gebruiken. In het menu Video zie je hoe het beeld eruit komt te zien.

Rechts in het scherm bij Berichtdetails toevoegen geef je een titel voor je streamingsessie op, naast een beschrijving. In de menubalk aan de linkerkant van het scherm vind je nog wat extra opties. Hier kun je aangeven wie jouw livevideo mag bekijken en of je de video op je tijdlijn wilt vertonen. Heb je alles ingesteld? Klik dan op Live gaan.

Tijdens het streamen van je video vind je nog wat manieren om in contact te komen met je volgers. Ook zie je een grote rode knop om de uitzending weer te beëindigen.

Nadat je de livestream hebt stopgezet, kun je bepalen wat je met de video wilt doen. Wil je deze inkorten en opslaan? Of wil je de video weer verwijderen? De keuze is aan jou.

Vanaf een desktop

Zorg dat je een webcam aansluit om te kunnen streamen.

Streamen vanaf je telefoon   

Ook op een iPhone, iPad of Android-telefoon kun je streamen door middel van de Facebook-app. Op dezelfde plek als in de browser vind je de optie Live. Ook nu wil je mogelijk wat instellingen wijzigen. Aan de bovenkant van het scherm kun je aangeven wie je video kan bekijken, bijvoorbeeld al je vrienden of specifieke vrienden.

Ook vind je in het scherm drie icoontjes. Met het eerste icoontje, het toverstokje, kun je een effect toevoegen aan je video, terwijl je met het bliksemschichtje de zaklamp van je mobiele apparaat aanzet. Met het derde camera-icoontje kun je kiezen of je de camera aan de voor- of achterkant van je toestel wilt gebruiken.

In de menubalk aan de onderkant van je scherm kun je bij het hamburgermenu (de drie horizontale streepjes) wat tags en opmerkingen of een locatie toevoegen aan je video.

Vervolgens kun je starten met streamen en heb je na afloop, net als op je desktop, wat opties tot het delen of aanpassen van video’s.  

0 Reactie(s) op: Zo stream je video's op Facebook

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.