Zo ontkoppel je apps van Facebook

Door: lub-snoek | 06 april 2018 08:43

How To

In de loop der jaren heb je waarschijnlijk heel wat apps gekoppeld met Facebook. Lekker makkelijk, want je kunt dan met een druk op de knop inloggen bij platforms als Instagram en Spotify zonder je druk te hoeven maken om gebruikersnamen en wachtwoorden. Toch kan dit gemak niet de beste keuze zijn voor je privacy, helemaal na het schandaal waarmee Facebook onlangs in het nieuws kwam. Zo kun je al je Facebook-apps ontkoppelen.

Het verwijderen van apps van Facebook voorkomt niet alleen dat Facebook inzage heeft in de gebruikersgegevens van die app, het voorkomt ook dat je per ongeluk de verwijdering van je Facebook-account ongedaan maakt. Wanneer je je Facebook-account verwijdert, is het namelijk nog twee weken lang mogelijk om het account te heractiveren op het moment dat je bij een dienst inlogt via Facebook.

Apps verwijderen van Facebook

Om apps te verwijderen uit je Facebook-account ga je naar Instellingen, waarna je navigeert naar Apps. Nu zie je een overzicht van de apps die je ooit gekoppeld hebt met je Facebook-account en waarmee je dus kunt ‘aanmelden via Facebook’.

Naast de naam van de app zie je wie jouw activiteiten op dat platform kan zien. Dit kan variëren van iedereen, alleen vrienden of alleen ik. Om de app te verwijderen, vink je deze aan en druk je op Verwijderen. In de zoekbalk kun je zoeken naar specifieke apps die je wil ontkoppelen met je Facebook. Het is sinds kort mogelijk om meerdere apps tegelijk te verwijderen van je Facebook-account. Om dit te doen vink je meerdere apps aan, en druk je op Verwijderen.

0 Reactie(s) op: Zo ontkoppel je apps van Facebook

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.