Zo plan je Facebook-posts in voor de toekomst

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 14 januari 2014 09:00

How To

Er bestaan sites en programma's die je in staat stellen om de posts voor je Facebook-pagina in te plannen. Oftewel, te publiceren op een vooraf gedefinieerde datum en tijd. Al die methoden zijn overbodig geworden, omdat Facebook tegenwoordig zelf de mogelijkheid biedt om posts in te plannen.

Alleen voor pagina's

De mogelijkheid voor het inplannen van posts wordt door Facebook alleen aangeboden voor posts die je plaatst op een pagina, bijvoorbeeld een fanpagina die je hebt gemaakt over een bepaald onderwerp of een bepaalde persoon. Waarom de mogelijkheid niet wordt geboden voor 'gewone' Facebook-posts laat Facebook niet weten, maar we achten de kans groot dat dit is omdat Facebook geen site moet worden waarin mensen hun persoonlijke berichten gaan inplannen. Facebook draait immers om en op interactie. Kortom, als je je Tijdlijn-posts wilt inplannen in de toekomst, dan heb je daar toch echt een externe dienst voor nodig, zoals Laterbro.com.

Facebook-posts op je persoonlijke pagina kun je helaas niet inplannen.

Post inplannen

Een post inplannen op je Facebook-pagina is heel eenvoudig, als je maar weet waar de optie zich bevindt (hetgeen geldt voor de meeste opties binnen Facebook). Login op Facebook en open je pagina. Klik op het veld waarin je je post normaliter typt en typ de daadwerkelijke inhoud van de post die je wilt plaatsen.

Wanneer je dit hebt gedaan, klik je helemaal linksonder op het pictogram met het klokje (naast het locatiepictogram). Je ziet het menu Bericht inplannen uitklappen. Leuk detail, als je klikt op het kopje Bericht inplannen, kun je ook kiezen voor Bericht antedateren, oftewel, het bericht plaatsen op een datum en tijd in het verleden.

Klik op de kalender om de gewenste datum van de post te selecteren (dat kan dus zelfs vijf jaar in de toekomst zijn) en typ vervolgens in het veld daarnaast het tijdstip waarop je de post wilt plannen. Klaar? Klik dan op Plannen om de post daadwerkelijk in te plannen. Wil je een ingepland bericht bewerken of verwijderen, klik dan op je Activiteitenlogboek en bewerk of verwijder het bericht.

Het grote voordeel van berichten in de toekomst plannen, is dat je een hele actieve pagina kunt onderhouden, terwijl je er bijvoorbeeld toch maar één dag per week aan besteedt.

Het inplannen van een post op je Facebook-pagina is heel eenvoudig.

3 Reactie(s) op: Zo plan je Facebook-posts in voor de toekomst

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 14 januari 2014 09:40 Anoniem
  Wat een onzin, als je sociaal wilt zijn dan ben je toch niet vast sociaal voor de toekomst? :?

  Ik snap die hele sociale rambam niet. Volgens mij doet 90% van de mensen het alleen maar omdat iedereen het doet.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 14 januari 2014 16:03 Anoniem
  is wel leuk om iedereen nog een leuke scare te geven nadat je bent overleden,
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 14 januari 2014 19:06 Anoniem
  Haha je bent wel erg kansloos als je iets als facebook sociaal gaat noemen
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.