Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Zo schakel je Facebook tijdelijk uit

Door: Martin Gijzemijter Martin | 01 oktober 2014 09:30

How To

Er zijn van die momenten in je leven dat Facebook even totaal niet uitkomt. Niet dat Facebooken veel werk is, maar het zorgt voor een voortdurende afleiding en kost ongemerkt ook nog eens veel tijd. Maar wat als je niet de discipline hebt om Facebook te mijden als dat nodig is?

Het klinkt zo eenvoudig, een paar dagen doen alsof Facebook niet bestaat. Maar met Facebook op de computer, Facebook op onze smartphones en over niet al te lange tijd ook Facebook op onze smartwatches, wordt het steeds lastiger om de verleiding te weerstaan.

Gelukkig is er een manier om ervoor te zorgen dat je de verleiding niet hoeft te weerstaan, simpelweg omdat hij tijdelijk niet bestaat. Je kunt Facebook namelijk tijdelijk uitschakelen! Hetgeen betekent dat er totaal geen activiteit is, niemand je kan taggen, berichten kan sturen, enzovoort. Rigoureus, maar soms is het gewoon nodig.

Facebook kan soms voor behoorlijk wat afleiding zorgen.

Je zou denken dat Facebook het je heel moeilijk maak wanneer je je account (al dan niet tijdelijk) wilt uitschakelen, maar niets is minder waar. Log in op je account en klik op het pictogram Instellingen rechtsboven en vervolgens op Instellingen in het menu dat uitklapt. Klik daarna op Beveiliging onder het kopje Algemeen.

Onderin zie je nu de optie Je account deactiveren. Wanneer je hierop klikt is je account nog niet direct gedeactiveerd. Facebook probeert je nog over te halen om je account actief te houden, maar geen zorgen, het deactiveren is niet permanent. Zodra je besluit dat je Facebook weer toe wilt laten in je leven, kun je je account gewoon weer activeren, je zult in de tussentijd geen gegevens kwijtraken.

Deactiveren van je account is eenvoudig.

3 Reacties op: Zo schakel je Facebook tijdelijk uit

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 2 jaren, 11 maanden geleden
  Er blijken dus hele volkstammen te bestaan die zoiets als FB niet eens af /uitkunnen zetten ?

  Ik ga mij nu toch ernstig zorgen maken over het voortbestaan van homo sapiens
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 2 jaren, 11 maanden geleden darknessblade
  ik heb facebook, vanuit het systeem in android compleet uitgeschakeld.
  ik kan nu nog alleen via de web-interface inloggen
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 2 jaren, 11 maanden geleden
  Het is nog simpeler: log gewoon NIET in!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.