Zo schakel je Facebook tijdelijk uit

Door: Martin Gijzemijter Martin | 01 oktober 2014 09:10

How To

Er zijn van die momenten in je leven dat Facebook even totaal niet uitkomt. Niet dat Facebooken veel werk is, maar het zorgt voor een voortdurende afleiding en kost ongemerkt ook nog eens veel tijd. Maar wat als je niet de discipline hebt om Facebook te mijden als dat nodig is?

Het klinkt zo eenvoudig, een paar dagen doen alsof Facebook niet bestaat. Maar met Facebook op de computer, Facebook op onze smartphones en over niet al te lange tijd ook Facebook op onze smartwatches, wordt het steeds lastiger om de verleiding te weerstaan.

Gelukkig is er een manier om ervoor te zorgen dat je de verleiding niet hoeft te weerstaan, simpelweg omdat hij tijdelijk niet bestaat. Je kunt Facebook namelijk tijdelijk uitschakelen! Hetgeen betekent dat er totaal geen activiteit is, niemand je kan taggen, berichten kan sturen, enzovoort. Rigoureus, maar soms is het gewoon nodig.

Facebook kan soms voor behoorlijk wat afleiding zorgen.

Je zou denken dat Facebook het je heel moeilijk maak wanneer je je account (al dan niet tijdelijk) wilt uitschakelen, maar niets is minder waar. Log in op je account en klik op het pictogram Instellingen rechtsboven en vervolgens op Instellingen in het menu dat uitklapt. Klik daarna op Beveiliging onder het kopje Algemeen.

Onderin zie je nu de optie Je account deactiveren. Wanneer je hierop klikt is je account nog niet direct gedeactiveerd. Facebook probeert je nog over te halen om je account actief te houden, maar geen zorgen, het deactiveren is niet permanent. Zodra je besluit dat je Facebook weer toe wilt laten in je leven, kun je je account gewoon weer activeren, je zult in de tussentijd geen gegevens kwijtraken.

Deactiveren van je account is eenvoudig.