Zo verwijder je het vergader-pictogram in Windows 10

Door: Mark Gamble | 11 december 2020 17:50

How To

Sinds de nieuwste Windows 10-update is er op de taakbalk van het besturingssysteem een nieuw pictogram aanwezig: Nu vergaderen. Waar dat pictogram voor is en hoe je het kunt uitschakelen, lees je hier.

Wie de laatste versie van Windows 10 gebruikt, is het misschien al opgevallen: een nieuw pictogram op de taakbalk, genaamd Nu vergaderen. In feite is deze knop niets meer dan een snelkoppeling. Die verwijst naar Skype (als je dat hebt geïnstalleerd) of naar de website van Skype.

Als je op het pictogram klikt, krijg je twee keuzeopties te zien: Een vergadering maken of Deelnemen aan een vergadering. Beide opties zijn bedoeld om met Skype respectievelijk een nieuw gesprek te starten of deel te nemen aan een bestaande vergadering.

Pictogram verwijderen

Gebruik je geen Skype of start je Skype liever als een los programma op, dan kun je het pictogram Nu vergaderen ook uitschakelen. Klik met rechts op het pictogram en kies voor de optie Verbergen, Het pictogram verdwijnt nu uit je taakbalk.

Wil je de snelkoppeling toch wel gebruiken? Dan moet je deze op een andere plek inschakelen. Om Nu vergaderen weer in te schakelen, klik je met de rechtermuisknop op de taakbalk en kies je voor Taakbalkinstellingen. Je komt in het instellingenscherm van de taakbalk terecht. Scroll daar naar onderen tot je de optie Systeemvak en de link Systeempictogrammen in- ot uitschakelen. Om het Nu vergaderen-pictogram weer zichtbaar te maken, zet je het vinkje aan bij Nu vergaderen.

2 Reactie(s) op: Zo verwijder je het vergader-pictogram in Windows 10

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 18 december 2020 20:00 pkats
  Hoe verwijder je heel het programma?
  Skype leek er al af maar dat voelt niet zo
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 18 december 2020 20:24 pkats
  Zelf zou ik het zo doen in regedit:
  [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]
  "HideSCAMeetNow"=dword:00000001
  Maar dat is uitschakelen en nog niet verwijderen, hoop dat @Mark Gamble het weet, anders wordt het toch na jaren een ander computerblad!!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.