Zo verwijder je je social media-accounts

Door: daan-doedens | 13 januari 2016 14:12

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2

Het kan zijn dat je op een gegeven moment genoeg krijgt van de eindeloze stroom aan meningen op Twitter, foto's van eten op Instagram of de privacy-instellingen van Facebook. Als laatste wapenfeit kun je je accounts verwijderen. Hier lees je hoe je dat doet.

Het lang ter ziele gegane Hyves waarschuwde bij het verwijderen van je account dat je 'in een sociaal isolement terecht kan komen'. Hoewel het zo'n vaart niet zal lopen, is het wel zaak goed na te denken over je beslissing een account te verwijderen. Als je er helemaal zeker van bent, kun je elke social media-account verwijderen, al gaat het bij de ene makkelijker dan bij de andere. Lees ook: Online privacy bestaat niet - Maar zo kom je er wel het dichtste bij.

Facebook

Hoewel er op internet andere berichten de ronde doen, is het op Facebook eigenlijk een fluitje van een cent om je account te verwijderen. Klik op het pijltje rechtsboven en ga naar Instellingen. Onder het kopje Beveiliging vind je helemaal onderaan de optie Je account deactiveren. Klik op Bewerken en daarna op Je account deactiveren. Voer je wachtwoord in, druk op Doorgaan en volg de stappen op je scherm.

Het is bij Facebook helemaal niet zo moeilijk je account te verwijderen.

Twitter

Ook op Twitter is het makkelijk genoeg om je account te verwijderen. Klik op de website op je profielfoto en ga naar Instellingen. Onder het tabblad Account, waar je als het goed is al bent, ga je helemaal onderaan naar Mijn account deactiveren. Twitter probeert je op andere gedachten te brengen, enerzijds door op je gevoel in te spelen ('Hebben we iets verkeerds gezegd?'), anderzijds door daadwerkelijk handige tips te geven. Zeker weten? Klik dan onderaan op @gebruikersnaam deactiveren.

Twitter doet wel een paar pogingen je als lid te behouden.

Instagram

Ook Instagram doet verwoede pogingen je als lid te behouden. Daarom kom je via het instellingenmenu niet meteen bij de optie om je account te verwijderen, maar om hem tijdelijk te deactiveren. Klik op je gebruikersnaam rechtsboven en druk op Profiel bewerken. Helemaal rechtonderin vind je de optie Mijn account tijdelijk uitschakelen. Geef een reden op, voer je wachtwoord in en klik op Account tijdelijk uitschakelen. Je account is nu onzichtbaar, tot je weer inlogt.

Je account helemaal verwijderen kan ook, maar via het instellingenmenu kom je er niet. Ga naar deze pagina en geef een reden op. Instagram geeft je nog wat mogelijkheden, maar als je er zeker van bent, voer je je wachtwoord in en druk je op Mijn account definitief verwijderen.

3 Reactie(s) op: Zo verwijder je je social media-accounts

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 13 januari 2016 17:46 Oscar
  Denk wel heel goed na, voordat je met een muisklik jou (zorgvuldig opgebouwde) sociale media site account definitief gaat verwijderen. Helemaal als je in de toekomst bijvoorbeeld ondanks je huidige baan, nog carrière ambities hebt. Helemaal wanneer je (huidige) netwerk voor een groot deel is opgebouwd via jou sociale websites. Facebook, Twitterof LikedIn Bijvoorbeeld helemaal wanneer je in jou cv's verwijst, of hebt verwezen naar jou sites. Dan kan het bij een eventuele belangstellende werkgever, waar je een tijd geleden had gesolliciteerd, vreemd overkomen wanneer jou sociale site, er niet meer is. Het kan maken dat je die éne droombaan niet krijgt. Of dat bepaalde belangrijke contacten verloren gaan. Het is zomaar een voorbeeld, Wat ik hooguit wil zeggen is, ga voor jezelf goed na wat de eventuele gevolgen in positief/negatief opzicht kunnen zijn wanneer je jou sociale site opheft. ofwel of je sociale netwerk daar geen al te grote nadelige gevolgen van zal ondervinden.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 13 januari 2016 21:51 MarkS90
  Denk heel goed na voordat je ergens een account aanmaakt. Helemaal als je in de toekomst bijvoorbeeld ondanks je huidige baan, nog carrièreambities hebt. Helemaal wanneer je (huidige) netwerk voor een groot deel is opgebouwd via jou sociale websites. Facebook, Twitter of LikedIn Bijvoorbeeld helemaal wanneer je in jou cv's verwijst, of hebt verwezen naar jou sites. Alles wat er staat zal nooit meer weggaan en elke misstap, hoe klein ook, wordt door een potentiële werkgever gezien als een reden om zeker jou NIET in dienst te nemen. Zorg dat je neutraal op internet staat, of liever helemaal niet op internet. Dat houdt elke werkgever nieuwsgierig naar jou en jouw kunnen en maak je meer kans op een uitnodiging om te komen werken.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 16 januari 2016 14:13 Anoniem
  Als je tegenwoordig niet op internet staat maakt dat je eerder verdacht, dan dat een werkgever nieuwsgierig naar je wordt. Je moet gewoon uitkijken wat je allemaal post. Waar je een account hebt is dan verder om het even…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.