Zo vind je alles terug wat je ooit op Facebook hebt gezet

Door: lifehacking-nl | 11 september 2016 07:55

How To

Facebook vergeet niets. Ondertussen is het geen verrassing meer hoeveel het populaire sociale platform daadwerkelijk bijhoudt. Alle berichten, statusupdates en foto’s worden opgeslagen in een grote database. Dit geldt ook voor alles wat weer verwijderd wordt op de website.

Een handige functie als je zelf op zoek bent naar een oude foto of gewoon benieuwd bent wat je allemaal ooit geplaatst hebt. Om dit te doen ga je op de website van Facebook naar Instellingen en klik je vervolgens op Een kopie downloaden van je Facebook-gegevens. Lees ook: Dit mag wel, dit mag niet op Facebook.

Na een korte beveiligingscheck, waarbij je je wachtwoord moet invoeren, stuurt het platform je een e-mailbericht met daarin een link om je hele archief te downloaden. Daarin staan niet alleen alle berichten en statusupdates die nu op je timeline staan, maar ook alles wat je in het verleden hebt verwijderd.

Heb je een andere vraag over social media? Stel hem in ons gloednieuwe TechCafé.

2 Reactie(s) op: Zo vind je alles terug wat je ooit op Facebook hebt gezet

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 19 april 2018 00:20 MarthaS
  Goedenavond,
  Ik heb een tijdje terug het archief van fb gedownload omdat ik een verwijderd gesprek terug wilde lezen. Maar ik krijg zomaar een paar dingen. Volgens mij enkel de dingen die op dat moment online staan. Kan dat kloppen?
  Of is er een manier dat je echt alles kan downloaden?
  Ik krijg bijvoorbeeld geen link in de mail, maar gewoon een balk onderaan waarmee ik kan openen of opslaan..

  BVD voor de reactie
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 11 oktober 2018 17:23 Valerieee
  Dag Martha,
  Ik heb precies hetzelfde aan de hand. Elke keer opnieuw en opnieuw. Heb je intussen al een oplossing gevonden? Ik ben namelijk ook op zoek naar foto's die ik in 2014 op Facebook heb geplaatst, maar die zijn verwijderd. Volgens het internet kan ik ze nog terug vinden omdat Facebook alle gegevens van je bijhoud, maar ik vraag me alleen af hoe je eraan geraakt? Hopelijk kan iemand me helpen
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.