Proefperiode Disney+ verlopen: dit is er nieuw

Door: Laura Kempenaar | 12 november 2019 13:26

Blog

We hebben twee maanden lang kunnen genieten van een gratis testperiode Disney+, maar vanaf vandaag kan ook de rest van de wereld van de streamingdienst genieten. Dat niet alleen: wij moeten er nu ook voor gaan betalen. De dienst heeft twee maanden lang stilgestaan qua films en series, hoe zit dat nu het echt live gaat?

Als je de afgelopen dagen op Disney+ keek, dan kon je al zien dat je geïnformeerd wordt over de nieuwe films en series die vandaag, 12 november, live zou gaan. Het is duidelijk dat Disney meteen een vliegende start wil hebben. Het volgende komt vandaag in zijn geheel of in afleveringen per week live: The Mandalorian, Lady and the Tramp, High School Musical: De Serie, Encore!, The World According To Jeff Goldblum, Noëlle, Marvel’s Hero Project, Disneys Imagineers en Pixar Komt Tot Leven.

Vanaf 12 november live

Dat is meteen al een bonte verzameling, want Noëlle is een kerstfilm, Imagineers een documentairereeks en The Mandalorian een Star Wars-spin-off-serie. In Pixar Komt Tot Leven worden nietsvermoedende voorbijgangers op straat verrast met personages die rechtstreeks uit Pixar-films lijken te komen en Lady and the Tramp is een live-action-verfilming van de tekenfilmklassieker Lady en de Vagebond. Er is dus een groot scala aan verschillende typen content, op dit moment te vinden onder het speciale kopje met dingen die vandaag live gaan.

Hoe Disney+ in de toekomst precies gaat zorgen dat we weten wat er nieuw is, dat is niet bekend, maar waarschijnlijk zal het ervoor kiezen om alvast een voorproefje te geven zoals het nu deed met wat er 12 november live zou gaan. De verwachting is dat er ook wel een tabblad komt met ‘nieuw op Disney+’, waardoor je in één keer kunt zien wat er die week nieuw te kijken is.

Veel content in het Nederlands

Wel is duidelijk dat veel content ook in het Nederlands beschikbaar is. Zo zijn de geïnterviewden in Imagineering nagesychroniseerd in onze taal. Disney wil overduidelijk echt voor het hele gezin zijn, dus ook kinderen die nog niet kunnen lezen moeten van zoveel mogelijk kunnen genieten. Dat het erg gericht is op familie, betekent ook dat bijvoorbeeld niet het hele aanbod van het net aangeschafte 20th Century Fox op de dienst verschijnt. Wel The Simpsons, maar niet American Dad. Wel The Sound of Music, maar niet Aliens.

Hoewel het erg bijzonder was dat wij als Nederland alvast exclusief aan de streamdienst van de Mouse House te kunnen snuffelen, is het gebruik ervan de afgelopen twee maanden niet te vergelijken met wat het in de toekomst moet zijn. Het platform heeft al die weken stilgestaan. Er kwam niets nieuws op. Daar komt morgen verandering in. Disney investeert enorm veel geld in dit project en het is dan ook de bedoeling dat we als het even kan langdurige abonnementen aangaan om maar niets te hoeven missen. Er zou een doorgaande stroom aan nieuwe aanwas moeten zijn.

Disney wil over ongeveer vijf jaar zo’n 40 tot 90 miljoen abonnees halen. Niet voor niets verliest de grote concurrent Netflix met zijn 60 miljoen abonnees na dit jaar de licentie om Marvel- en Star Wars-films op het platform te mogen aanbieden. Bovendien kiest Disney ervoor het net even anders aan te pakken dan Netflix. Waar Netflix series vaak per volledig seizoen online zet, zal je dat op Disney+ nagenoeg niet tegenkomen.

Geen bingesessies

De nieuwe afleveringen van Star Wars-serie The Mandalorian verschijnen bijvoorbeeld elke week, waardoor je het niet in één keer achter elkaar kunt kijken. Tenminste, tenzij je ervoor kiest om de afleveringen op te sparen voor een bingesessie, maar daarvoor loop je wel wekenlang risico om spoilers tegen te komen op social media of wellicht bij de koffieautomaat op werk.

Er komt nog vanalles naar Disney+. Als we af kunnen gaan op hoe Disney ons heeft voorbereid op de livegang van het platform, door heel specifiek aan te geven wat er welke datum nieuw op het platform komt, dan kun je ervan uit gaan dat je binnen Disney+ zelf goed op de hoogte wordt gehouden van wat er nieuw is. Disney moet dat ook steeds blijven bewijzen, om te zorgen dat er niet alleen meer abonnees bijkomen, maar ook dat de huidige abonnees blijven en niet even een maandje alles kijken wat ze willen zien. Of twee maandjes, terwijl er nog helemaal geen nieuwe content is verschenen.

De gratis proefperiode van Disney+ is verlopen. Wanneer je vanaf vandaag opzegt is de kans groot dat er alsnog abonnementsgeld voor de eerste maand wordt afgeschreven. Ben je Disney+ na de proefperiode zat, of zit je gewoonweg niet te wachten op nóg een streamingdienst? Dan kun je Disney+ maandelijks opzeggen.

0 Reactie(s) op: Proefperiode Disney+ verlopen: dit is er nieuw

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.