Zo werkt Dropbox Transfer

Door: Wesley Akkerman | 01 december 2019 10:35

Dropbox logo
How To

Grote of een verzameling bestanden versturen via het internet kan op verschillende, maar WeTransfer is waarschijnlijk de meest bekende dienst hiervoor. Dropbox mengt zich nu in de strijd met zijn eigen bestandendeeldienst, genaamd Dropbox Transfer.

Dropbox Transfer is een gemakkelijk in gebruik te nemen bestandendeeldienst. Je kunt op een simpele manier bestanden met een ander delen, zonder het origineel te hoeven inleveren. Wanneer je je files eenmaal verzameld en geüpload hebt, kom je uit op een pagina waar een url op te vinden is. Deze url kun je dan aan je vrienden geven als je wil dat ze iets van je downloaden. Ook kun je de bestanden dan meteen aan je Dropbox toevoegen. Met Dropbox Transfer is het mogelijk tot 100 MB aan bestanden te verzenden. Dit geldt voor gratis accounts. Mocht je vaak files versturen via bijvoorbeeld Gmail en je ergeren aan het limiet van 25 MB, dan kan dit dus uitkomst bieden. Desondanks kun je met WeTransfer gratis grotere bestanden versturen tot 2GB.

Als Dropbox Professional-abonnee krijg je toegang tot een aantal extra’s. Zo kun je tot 100 GB uploaden, kun je de bestanden met een wachtwoord beveiligen en zelfs de houdbaarheidsdatum bepalen. Gratis gebruikers krijgen de optie voor drie of zeven dagen, betalende gebruikers kunnen dus uit meer opties kiezen. Ook kun je de achtergrond van de te delen pagina veranderen.

Dropbox Transfer
Dropbox Transfer

Dropbox Transfer gebruiken

Je kunt nu zelf aan de slag gaan door naar de website van Dropbox te gaan, op http://dropbox.com/transfer. Als je op de site bent, dan kun je meteen een bestand uitkiezen dat je wil versturen. Of je sleept er eentje vanuit een ander scherm. Vervolgens kies je een houdbaarheidsdatum (de standaard is zeven dagen) en daarna krijg je meteen de link die je naar een ander versturen kunt.

Je kunt dit natuurlijk ook regelen via de desktopapplicatie van de cloudopslagdienst. Als je op een bestand klikt, verschijnt de optie dat je gebruik kunt maken van Dropbox Transfer. Die optie zie je staan onder het previewscherm, dat zich rechts onderin het scherm bevindt.

Als iemand eenmaal zo’n link ontvangen heeft, dan kan diegene het bestand of de bestanden meteen downloaden. Bovendien kan degene aan de andere kant ook zien hoeveel dagen die nog heeft om alles te kunnen downloaden. Ook heb je een pagina als verzender tot je beschikking waarmee je al je verzonden bestanden kunt beheren, of je nu een betalende gebruiker bent of niet.

1 Reactie(s) op: Zo werkt Dropbox Transfer

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 1 december 2019 12:08 J9123
    Gratis en 'oneindig' grote bestanden VEILIG delen: https://onionshare.org/
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.