Zo wis je je Google-gegevens

Door: Martin Gijzemijter | 19 augustus 2019 17:36

How To

Google weet veel meer over ons dan nodig is. Standaard slaat het de geschiedenis op van alles dat je doet, maar dat hoef je niet te accepteren. Je kunt de geschiedenis van Google vrij eenvoudig wissen (en dan zal het je verbazen hoeveel de dienst over je weet). Wij leggen je uit hoe je dat doet.

Profielinformatie

Je kunt vinden van Google wat je wilt, maar het is in ieder geval fijn dat de dienst alle informatie die het over je verzamelt op één plek documenteert. Garanties biedt dit overigens niet. Natuurlijk moet Google zich aan regels houden, maar als het bedrijf aangeeft niets van je te bewaren, hoeft dit nog niet de waarheid te zijn. Dat neemt niet weg dat wij in ieder geval ons best kunnen doen om onze privacy zo goed mogelijk te beschermen. Om je Google-gegevens te bekijken surf je myaccount.google.com en log je in met je Google-account. In het linkerdeelvenster klik je op Persoonlijke informatie. Daar zie je de bij Google bekende gegevens die ook voor anderen zichtbaar zijn. Klik op Ga naar Over mij onderin en verwijder wat je niet zichtbaar wilt hebben.

Geschiedenis wissen

Dan zijn er natuurlijk ook nog de zaken die alleen voor jou zichtbaar zijn, zoals je zoekgeschiedenis, je surfgedrag, stemcommando’s van Google Assistent en noem maar op. Wanneer je klikt op Gegevens en personalisatie in het linkerdeelvenster kom je terecht op een verzamelpagina, met een overzicht van alle categorieën waarin Google gegevens over/van je bewaart. Je ziet daar ook precies welke opties aan staan en welke niet. Klik op elke optie die je wilt uitschakelen en klik de schakelaar op Uit. Voor de opties die je hebt uitgeschakeld zou Google nu niets meer moeten bijhouden. Aan de linkerkant zie je bij elke optie ook de knop Activiteit verwijderen op basis van… Klik hierop om de geschiedenis van die specifieke activiteit te wissen.

Schakel het bijhouden van data uit én verwijder reeds verzamelde data.

Advertentievoorkeuren

Tot slot kun je op de overzichtspagina ook nog je advertentievoorkeuren aanpassen. Wanneer je klikt op Naar Advertentie-instelling onder het kopje Advertentiepersonalisatie, dan kun je advertentiepersonalisatie uitschakelen. Advertenties zullen dan ook niet meer worden afgestemd op je online gedrag.

Schakel tot slot ook je advertentiepersonalisatie uit. Nu ben je nóg minder interessant voor Google.

1 Reactie(s) op: Zo wis je je Google-gegevens

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 19 augustus 2019 20:15 Kasander1
    https://myactivity.google.com/
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.