Zo zet je je Facebook-foto's over naar Google Foto's

Door: Justin Doornekamp | 03 juli 2020 09:18

How To

Wil jij in één keer al je Facebook-foto’s downloaden en overzetten naar Google Foto’s? Dat kan! Facebook heeft namelijk een tool ingebouwd, waarmee je foto’s kunt overzetten. Wij leggen uit hoe het werkt.

Met de tool van Facebook moet het uiteindelijk mogelijk worden om foto’s van het social media-platform te exporteren naar diverse platforms. Nu kan dit vooralsnog alleen naar Google Photos.

Eerder moest je foto’s op Facebook nog handmatig op bijvoorbeeld je laptop of mobiele apparaat zetten. Dat is niet zo’n probleem als je af en toe een paar foto’s wilt overzetten, maar heb je een honderdtal afbeeldingen dan is dit een hele klus. Inmiddels niet meer dus.

Facebook liet weten dat de tool werd gemaakt op basis van de code uit het Data Transfer Project, een open-source initiatief waaraan diverse techreuzen meedoen, waaronder Apple, Microsoft en Twitter. Het doel van het initiatief is om de uitwisseling van data tussen de diverse platforms te bevorderen. Het is niet onwaarschijnlijk dat je binnenkort dus ook je Facebook-foto’s kunt exporteren naar bijvoorbeeld je Apple-apparaat.

Zo werkt de tool

Wil je je foto’s op Facebook overzetten naar Google Foto’s, dan hoef je enkel te navigeren naar deze pagina. Voer hier je wachtwoord in en je komt op de pagina Een kopie van je foto’s of video’s overzetten. Overigens kun je deze pagina ook via het menu Instellingen vinden.

Klik op Bestemming kiezen en vervolgens in het dropdown menu op Google Foto’s. Maak een keuze tussen foto’s of video’s overzetten en klik op Volgende. Vervolgens kies je het Google-account waar je de media naar toe wilt exporteren. Heb je eenmaal een keuze gemaakt, dan moet je Facebook toestemming geven om de foto’s of video’s toe te mogen voegen aan Google Foto’s. Heb je goedkeuring gegeven, dan word je teruggeleid naar Facebook, waar je op Overdracht bevestigen dient te klikken. De foto’s of video’s worden dan direct overgezet, hetgeen even kan duren. Enkele minuten later krijg je een Facebook-melding dat de foto’s of video’s met succes zijn geëxporteerd naar Google Foto’s.

Ook voor andere gegevens

Het is nog niet mogelijk om andere gegevens, zoals je berichten, vind-ik-leuks, opmerkingen, vrienden, betaalgeschiedenis of zoekgeschiedenis, te exporteren naar je Google-account. Je kunt deze gegevens wel downloaden op je apparaat. Klik hiervoor op de pagina Een kopie van je foto’s of video’s overzetten op het linkje Je kunt ook rechtstreeks je gegevens downloaden.

0 Reactie(s) op: Zo zet je je Facebook-foto's over naar Google Foto's

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.