‘Nokia werkt aan aluminium tablets met Zoom-camera’

Door: Elmar Rekers | 08 juli 2013 08:28

Nieuws

Nokia werkt aan een tweetal tablets met ‘uitzonderlijk goede’ cameraprestaties. Dat schrijft MyNokiaBlog op basis van een anonieme bron. De tablets zouden een behuizing van aluminium krijgen en beeldschermen van respectievelijk 10,5 en 8,5 inch.

Net als de Lumia-smartphones zal Nokia ook zijn tablets gaan voorzien van een sterke camera. De bron van MyNokiaBlog spreekt over een Zoom-camera, wat de nieuwe benaming zou zijn voor sterke camera’s in Nokia’s smartphones en tablets.

De tablets krijgen een behuizing van aluminium en worden 8,5 millimeter dik. Hoewel Nokia met zijn Lumia 925 afstand doet van de felle kleuren op zijn premium-smartphone, claimt de anonieme bron dat de tablets wel weer in knallende kleuren verkrijgbaar zullen zijn.

Over een besturingssysteem wordt niet gesproken. Echter, gezien de alliantie die Nokia met Microsoft is aangegaan, lijkt Windows RT voor de hand te liggen. Naast de tablets wordt er ook nog gesproken over nieuwe Lumia-smartphones met grotere beeldschermen, en een heuse phablet met een display van 6 á 7 inch.

Korrel zout

Of de geruchten kloppen is nog maar de vraag. Er zoemen immers al jaren berichten rond over een mogelijke tablet van Nokia, maar de Finse telefoonmaker heeft hier nog altijd geen invulling aan gegeven. “We volgen de tabletmarkt nauwlettend, maar zullen alleen een tablet maken als we denken dat we iets unieks kunnen brengen”, aldus Nokia-topman Marko Ahtisaari in maart 2012. Mogelijk dat Nokia met de sterke cameraprestaties die ‘unieke’ tablettoepassing heeft gevonden. Wij adviseren je echter om de geruchten vooralsnog met een flinke korrel zout te nemen.

0 Reactie(s) op: ‘Nokia werkt aan aluminium tablets met Zoom-camera’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.