30.000 dollar voor pauselijke iPad

© PXimport

30.000 dollar voor pauselijke iPad

Geplaatst: 16 april 2015 - 09:08

Aangepast: 14 december 2022 - 15:39

Redactie ID.nl

De persoonlijke iPad van de paus is geveild. Voor ruim 30.000 dollar wisselde de voorheen pauselijke tablet van eigenaar. Of er nog gevoelige data of foto's opstaan, is nog niet bekend.

De veiling was in Uruguay, de iPad kwam uit de handen van een lokale priester die de iPad eerder had gekregen van Zijne Heiligheid. De priester had de iPad aan een school gedoneerd om zo geld op te halen voor de verdere ontwikkeling van het lokale onderwijs.

De gelukkige koper krijgt niet zo maar een iPad. Er zit een certificaat van Heiligheid bij, uitgegeven door het Vaticaan. De iPad is ook nog voorzien van een inscriptie van Paus Franciscus, die zelf oorspronkelijk uit Argentinië komt, een buurland van Uruguay.

© PXimport

De iPad in kwestie heeft een inscriptie met de naam van de Paus Franciscus.

Bod per telefoon gedaan

De koper is niet bekend gemaakt, zo meldt persbureau AFP. Het veilinghuis Castells dat het biedproces leidde, zegt dat het winnende bod per telefoon is gedaan. Vooralsnog is de Heilige iPad meer waard dan de Heilige Apple-1, die nu op eBay ter bieding wordt aangeboden. Daarop is op dit moment het hoogste bod iets meer dan 20.000 dollar, maar dat kan nog oplopen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000