Acer breidt lijn met gamingproducten uit

© PXimport

Acer breidt lijn met gamingproducten uit

Geplaatst: 30 augustus 2017 - 08:46

Aangepast: 24 november 2022 - 12:41

Justin Doornekamp

Acer breidt de lijn met gamingproducten verder uit met onder meer de komst van de Predator Orion 9000. Dit maakte de Taiwanese elektronicafabrikant woensdag bekend op technologiebeurs IFA in Berlijn.

Acer kondigde vanochtend al drie nieuwe laptopmodellen aan, te weten de Swift 5, Spin 5 en een Black Edition van de Switch 7.

Maar Acer laat de gamers onder ons ook niet in de steek met de aankondiging van een nieuwe Predator-gaming pc. De Acer Predator Orion 9000 maakt gebruik van een Intel Core i9 Extreme Edition 18-core processor en wordt geleverd met maximaal twee GTX 1080 Ti-kaarten. Je kunt er evenwel ook voor kiezen om deze pc uit te rusten met maximaal vier RX Vega-kaarten. De game-pc moet tegen november in de winkels liggen en krijgt een prijskaartje van bijna tweeduizend euro.

Bij een game-pc hoort natuurlijk ook een krachtig scherm en daar heeft Acer ook aan gedacht. Op de IFA kondigde het bedrijf de komst van de Predator X35 aan, een 35-inch beeldscherm mét curve en een WQHD resolutie van 3440 x 1440. De responstijd van 4 ms en een refresh rate van 200 Hz zorgen er bovendien voor dat snelle actiegames vloeiend over het scherm rollen. Over het scherm is verder nog niet zoveel bekend, waardoor het gissen blijft naar de verkoopprijs. Acer liet enkel de intentie doorschemeren om het beeldscherm in het eerste kwartaal van 2018 uit te brengen.

Media has no description

© PXimport

Headset

Als dat nog niet genoeg was komt Acer ook met een headset, de Predator Galea 500, waarmee je tijdens het gamen kunt communiceren met anderen. Volgens Acer ligt de kracht van de koptelefoon vooral in de 3D-technologie, die de beweging van je hoofd monitort en daarop het geluid aanpast. Draai je dus je hoofd naar de bron van het geluid toe, dan beweegt het geluid als het ware mee.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000