Adata kondigt waterdichte SSD aan

Door: lub-snoek | 21 november 2016 09:36

Nieuws

Externe schijven worden in allerlei situaties gebruikt en soms moeten ze tegen een stootje kunnen. Adata speelt in op deze vraag door een externe, stof- en waterdichte SSD op de markt te brengen.

Diepte

De SD700 van de Taiwanese geheugenbouwer is aangeduid met een IP van 68. Dit betekent dat het apparaat stofdicht is en een uur op 1,5m waterdiepte kan overleven. De beschermende buitenkant zorgt ervoor dat de SD700 de valtest van de MIL-STD-810 kan overleven. Lees ook: Kloon je Windows-installatie en bouw je SSD in.

De SSD krijgt een USB-C aansluiting en heeft een lees- en schrijfsnelheid van 440 MB/s.

De SD700 werkt op Windows, macOS en Android. De schijf heeft qua voeding genoeg aan het apparaat waar je het op aansluit, waardoor je geen aparte stroomvoorziening nodig hebt.

Geel

De SD700 wordt beschikbaar in de kleuren zwart en geel en krijgt verschillende configuraties. Het model met 128GB krijgt een prijskaartje van 120 euro. De schijven met 256GB en 512GB kunnen op het moment bij Amazon besteld worden voor 200 en 400 dollar. Binnenkort kunnen we ook een stof- en waterdichte schijf van 1TB verwachten van Adata.

Vanaf december worden de schijven verscheept.

De specificaties van de SD700 volgens de website.

0 Reactie(s) op: Adata kondigt waterdichte SSD aan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.