Alle OnePlus 6T-geruchten bij elkaar

Door: redactie-computertotaal | 08 oktober 2018 15:42

Nieuws

De OnePlus 6 is nog maar een paar maanden verkrijgbaar en zijn opvolger komt er alweer aan. OnePlus heeft bevestigd dat de OnePlus 6T in oktober wordt onthuld. In onderstaand overzicht houden we je tot die tijd voortdurend op de hoogte van de laatste OnePlus 6T-geruchten, nieuwtjes en feitjes.

Dit artikel wordt bijgewerkt zodra er nieuwe geruchten uit zijn gekomen.


Op 16 mei kondigde OnePlus de OnePlus 6 aan, zijn grootste, snelste en duurste smartphone ooit. De 6 is te koop vanaf 519 euro (6GB/64GB werk- en opslaggeheugen) en is verkrijgbaar in rood, wit, matzwart en glimmend zwart. Op 17 oktober wordt zijn opvolger alweer gepresenteerd, de 6T. De kans is groot dat de OnePlus 6 daarna uit de verkoop gaat. Alle OnePlus 6T-geruchten vind je hieronder.

OnePlus 6T krijgt vingerafdrukscanner onder het scherm

Via een teaserafbeelding (hierboven te zien) heeft OnePlus zo goed als bevestigd dat de OnePlus 6T een vingerafdrukscanner onder het beeldscherm krijgt. Het wordt de eerste OnePlus-telefoon met dit type scanner. De afgelopen maanden brachten Oppo en Vivo smartphones uit met een scanner onder het display. Deze fabrikanten vallen net als OnePlus onder de BBK-groep, waardoor de merken op grote schaal kunnen inkopen en (nieuwe) technieken met elkaar delen. Een vingerafdrukscanner onder het beeldscherm is praktisch onzichtbaar, behalve als je de telefoon in een bepaalde hoek houdt. Door je vinger op het onderste deel van het display te leggen, wordt je vingerafdruk gescand en ontgrendelt het toestel.

De achterkant van de OnePlus 6T wordt anders dan die van de 6, want dat toestel heeft de vingerafdrukscanner achterop. Bij de 6T zit de scanner onder het scherm, waardoor de achterkant leger wordt. De dubbele camera blijft waarschijnlijk zitten.

Het scherm van de OnePlus 6T lijkt even groot te worden als dat van zijn voorganger; 6,3 inch. Vermoedelijk kiest OnePlus opnieuw voor een oled-scherm met full-hd-resolutie. De scherminkeping (notch) zou wel fors kleiner worden en slinken tot de vorm van een waterdruppel. Oppo en Vivo kwamen recent met grote smartphones met zo'n waterdruppel-notch.

OnePlus 6, smartphone, android

Snapdragon 845-processor

Het ligt voor de hand dat de OnePlus 6T wordt uitgerust met een Snapdragon 845-processor. Deze chip zit ook in de OnePlus 6. Een upgrade lijkt de T-versie op dit vlak dus niet te worden, wat eenvoudig te verklaren is. Er is op dit moment namelijk geen snellere processor dan de Snapdragon 845.

De OnePlus 6 heeft 6GB of 8GB werkgeheugen, afhankelijk van het model dat je kiest. Vermoedelijk biedt de OnePlus 6T dezelfde opties. Waar je de 6 kunt kopen met 64GB, 128GB of 256GB opslaggeheugen, is het mogelijk dat er een 6T-versie met 512GB geheugen uitkomt. Moederbedrijf Oppo bracht onlangs een high-end smartphone uit met 512GB opslagruimte en OnePlus zou die module kunnen gebruiken voor de 6T.

De directeur van OnePlus heeft medio september in een interview laten weten dat de 6T een betere accuduur krijgt dan de 6. Details gaf hij niet, behalve dat de langere accuduur voor een deel zou komen omdat de 6T geen 3,5mm-audiopoort heeft (waarover hieronder meer). De OnePlus 6 beschikt over een 3300 mAh accu. Mogelijk is de accucapaciteit van de 6T groter, al zijn hier nog geen concrete aanwijzingen voor.

Is dit de doos van de OnePlus 6T?

Een afbeelding die op Chinese social mediaplatformen is verschenen, toont volgens de plaatser de doos van de OnePlus 6T. Het plaatje dook een paar dagen op vóórdat OnePlus via een teaser bevestigde dat de smartphone een vingerafdrukscanner onder het scherm krijgt. Dat element klopt dus, al valt de echtheid van de doos niet te controleren. Het ontwerp van de telefoon oogt realistisch, maar kan ook gebaseerd zijn op renders van vergelijkbare smartphones. En de slogan 'Unlock the speed' klinkt ook niet vreemd, al heeft OnePlus hier nog niets over gezegd.

5G-ondersteuning lijkt uitgesloten

De OnePlus 6T krijgt zeer waarschijnlijk geen 5G-ondersteuning. De fabrikant liet in juni weten dat het in 2019 met een 5G-geschikte smartphone komt. Aangezien de OnePlus 6T al in oktober of november verschijnt, is de kans groot dat hij geen 5G-ondersteuning heeft. Die primeur lijkt voorbehouden aan de OnePlus 7, of hoe het volgende model ook gaat heten.

OnePlus 6T-aankondiging op 17 oktober

Zoals je op de eerste afbeelding in dit artikel kunt zien, hint OnePlus op een OnePlus 6T-aankondiging op 17 oktober. Dat is de datum die op het plaatje staat. Hiermee valt de onthulling één dag na de presentatie van de Huawei Mate 20-serie, toestellen die gaan concurreren met de 6T.

OnePlus en Google werken aan Crackables-spel

Om zijn nieuwste smartphone onder de aandacht te brengen, komt OnePlus met een online spel dat iedereen kan spelen. Vanaf 18 september om precies te zijn, want dan gaat het puzzelspel van start. OnePlus noemt het spelletje Crackables en heeft het ontworpen in samenwerking met Google. Wat het Crackables-spel inhoudt, is op dit moment nog onduidelijk. Het lijkt erop dat spelers een code moeten kraken. De OnePlus 6T-presentatie valt ongeveer een maand na de start van het spelletje.

OnePlus 6T heeft geen 3,5mm-poort

De OnePlus 6T mist een 3,5mm-hoofdtelefoonaansluiting om bedraad muziek te luisteren. Dat bevestigt Carl Pei, de directeur van OnePlus, in een interview met Techradar. Volgens de directeur wordt de aansluiting steeds minder belangrijk omdat meer klanten een draadloze koptelefoon gebruiken. De 6T wordt de eerste OnePlus-smartphone zonder de welbekende audio-aansluiting. Door de 3,5mm-poort weg te laten, zou de OnePlus 6T meer ruimte hebben voor 'nieuwe technologieën', waarmee Pei vermoedelijk doelt op de vingerafdrukscanner onder het beeldscherm. Daarnaast stelt hij dat de accuduur van de 6T beter wordt in vergelijking met de 6, wat voor een deel zou komen door het weglaten van de audiopoort.

De keuze van OnePlus om de audiopoort te schrappen, is opvallend. Directeur Pei vroeg zijn Twittervolgers een paar maanden geleden of ze waarde hechten aan de 3,5mm-audiopoort. 88 procent van de bijna twintigduizend gebruikers antwoordde hier 'ja' op. Het nieuws werd enkele uren nadat Apple de nieuwste iPhones presenteerde, naar buiten gebracht. Wellicht om snel aan de aandacht te ontsnappen terwijl iedereen het nog over de iPhone Xs heeft.

In de doos van de OnePlus 6T zit daarom een verloopstukje van usb-c naar 3,5mm, zodat je bestaande audioapparatuur wel kunt aansluiten. OnePlus brengt tegelijkertijd met zijn nieuwste smartphone ook oordopjes uit die werken via usb-c. Ook komt er een nieuwe versie van de draadloze (bluetooth) Bullets Wireless-oordopjes.

Achterzijde

De Duitse techsite Winfuture.de publiceert vandaag foto's van de mogelijke achterzijde van de OnePlus 6T.

OnePlus 6T
OnePlus 6T

Nieuwe foto's bekend

Intussen heeft Winfuture.de nieuwe foto's gepubliceerd over de OnePlus 6T, die op 17 oktober wordt gepresenteerd.

In een interview met CNet onthulde CEO Pete Lau nog enkele details. Zo beschikt de OnePlus 6T nog altijd niet over de mogelijkheid om draadloos op te laden, ondanks de glazen behuizing. Ook reageert Lau op de storm van kritiek die is ontstaan rondom het ontbreken van de koptelefoonpoort. Dit was een moeilijke, maar noodzakelijke keuze om een grotere accu te kunnen plaatsen van 3700 mAh (10% groter dan de accu van de OnePlus 6) en ruimte te kunnen maken voor de vingerafdrukscanner in het scherm. Lau is er zeker van dat deze vingerafdrukscanner de gebruikers overtuigd.

Datum launch event bekend

Intussen heeft OnePlus bekend gemaakt wanneer de OnePlus 6T gepresenteerd gaat worden: 30 oktober. Om 16:00 (Nederlandse tijd) wordt het toestel gepresenteerd in New York.

Beschikbaarheid

De OnePlus 6T is vanaf 6 november te koop, dat heeft OnePlus zelf bekendgemaakt. Over de prijzen en uitvoeringen laat het bedrijf echter nog niks weten.

0 Reactie(s) op: Alle OnePlus 6T-geruchten bij elkaar

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.