Anker en Panasonic onthullen slimme speakers met Google Assistent

Door: Randolf Bouwma | 30 augustus 2017 16:34

panasonic ga10
Nieuws

Anker en Panasonic onthullen tijdens de IFA-beurs beide een slimme speaker, die tevens allebei gebruikmaken van de Google Assistent. Google stelde daarvoor begin dit jaar een de ontwikkelsoftware beschikbaar.

De Anker Zolo Mojo moet het met name hebben van de prijs; met een prijskaartje van 70 dollar is deze een stuk goedkoper dan de Google Home, die 129 dollar kost. De audio-output is 5 watt, en er kan gestreamd worden via wifi en bluetooth.

De verwachting is dat dit het budget-model is in een reeks Google Assistent-speakers van Anker. Later worden duurdere en beter klinkende speakers binnen de Zolo Mojo-lijn verwacht.

anker zolo mojo

De GA10 van Panasonic is een wat geavanceerder model. Deze speaker is vrij fors, met name in de hoogte. Meerdere exemplaren zijn aan elkaar te koppelen voor multiroom-audio. Bediening vindt plaats middels de Music Control-app. Een prijs is nog niet bekend. De lancering staat gepland voor de winterperiode.

Spraakassistent

Beide speakers zijn dankzij de Google Assistent met de stem te bedienen. Er is integratie met slimme apparaten zoals thermostaten van Nest, en je kunt de Assistent ook allerlei leuke feitjes laten oprakelen. Nederlands wordt helaas nog niet ondersteund.

0 Reactie(s) op: Anker en Panasonic onthullen slimme speakers met Google Assistent

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.