AOC presenteert Porsche Design-monitoren

© PXimport

AOC presenteert Porsche Design-monitoren

Geplaatst: 24 april 2017 - 06:37

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Jeroen Boer

Monitorenfabrikant AOC heeft in samenwerking met ontwerpstudio Studio F.A. Porsche twee nieuwe beeldschermen onthuld. De beeldschermen vallen op door een minimalistisch ontwerp waarin de kabels vrijwel onzichtbaar zijn weggewerkt.

AOC introduceert met de PDS241 en de PDS271 twee beeldschermen waarvoor is samengewerkt met ontwerpstudio Studio F. A. Porsche. Beide Full HD-monitoren hebben hetzelfde minimalistische ontwerp, maar hebben een verschillende afmeting. De PDS241 is een 23,8inch-monitor terwijl de PDS271 een 27inch-scherm is. De schermen maken gebruik van een ips-paneel en vallen op door hun erg dunne behuizing. Het grootste gedeelte van de schermen is slechts 5,2 mm dik. De schermen zijn niet voorzien van een Porsche-branding, maar direct nadat je het scherm inschakelt, staat in beeld dat het scherm ontworpen is door Studio F. A. Porsche.

Wanneer je het scherm inschakelt, zie je dat het ontworpen is door Studio F. A. Porsche.

© PXimport

De ontwerpers van Studio F. A. Porsche zijn volgens eigen zeggen teruggegaan naar de essentie van de monitor: het scherm. Een scherm kan niet in de lucht zweven, dus er moest een zo onopvallend mogelijke voet onder. Deze voet is geïnspireerd op de vorm van een kabel. Bijzonder is dat de kabel voor zowel het beeldsignaal als de voeding verwerkt is in de voet, de aansluiting is vervolgens in het einde van de voet geplaatst. De voet is niet in hoogte verstelbaar, wel kan het scherm gekanteld worden. De schermen bevatten geen luidsprekers, wel is er een 3,5mm-hoofdtelefoonaansluiting in de rand verwerkt.

De kabel is in de voet verwerkt.

© PXimport

Externe aansluitingen

In de dunne voet is geen plek voor een forse voedingsaansluiting of zelfs een volwaardige hdmi-aansluiting, vandaar dat de PDS241 en PDS271 geleverd worden met een los doosje. Dit losse doosje is voorzien van de voedingsaansluiting en een hdmi-ingang. Die hdmi-ingang is de enige beeldaansluiting. Voor de aansluiting tussen de monitor en het doosje is opmerkelijk genoeg gekozen voor een mini-hdmi-kabel. Dat is wel een speciaal exemplaar, want ook de voeding loopt via deze kabel naar de monitor. Het losse doosje kun je ergens op je bureau verstoppen en volgens de ontwerpers is het geen probleem om het kastje achter je bureau te laten bungelen.

Een los doosje bevat de voedingsaansluiting en de hdmi-ingang.

© PXimport

Zowel de PDS241 als de PDS271 zijn in juni te koop voor respectievelijk 219 en 299 euro

Op je bureau zie je geen kabels.

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000