Apple onthult nieuwe iPad Mini en iPad Air

© PXimport

Apple onthult nieuwe iPad Mini en iPad Air

Geplaatst: 18 maart 2019 - 13:49

Aangepast: 24 november 2022 - 13:35

Randolf Bouwma

Apple kondigt vandaag twee nieuwe iPads aan, beide met bekende namen. De onthulde iPad Mini en iPad Air zijn beide gebaseerd op gelijknamige soortgenoten uit het verleden.

Eerst dan de iPad Mini. Met een scherm van 7,9 inch groot is deze even groot als de vorige Mini, waarvan het laatste model in 2015 uitkwam. Dit keer draait de tablet op de A12 Bionic-processor, die we ook kennen uit de iPhone XR, iPhone XS en iPhone XS Max van 2018. Dit is niet de meest krachtige chip van Apple, die blijft voorbehouden voor de (veel) duurdere iPad Pro. Maar het is wel een flinke stap vooruit wanneer de vorige iPad Mini er naast wordt gelegd.

Daarnaast heeft het Retina-scherm een hogere resolutie van 2048 x 1536 pixels, dat een kwart helderder is en dit keer True Tone-technologie bevat. Opslag is er in twee capaciteiten, 64 GB en 256 GB. Tot slot wordt tevens de (eerste generatie) Apple Pencil ondersteund, overigens een losse aanschaf. De nieuwe Mini is te koop vanaf 459 euro.

iPad Air (2019)

iPad Mini

© PXimport

Daarnaast dus terug van weggeweest: de iPad Air. De specificaties daarvan komen grotendeels overeen met de nieuwe Mini, maar het scherm van 10,5-inch is groter. Ook deze kan met de Apple Pencil overweg. In tegenstelling tot de iPad Mini past de iPad Air als enige van de twee in de Smart Keyboard-hoes van Apple. Voor beide tablets geldt dat ze een Lightning-aansluiting hebben en via Touch ID te ontgrendelen zijn.

De prijzen van de Air starten bij 569 euro. Deze tablet is dus duurder dan de Mini en de reguliere iPad (vanaf 359 euro), maar goedkoper dan de 11-inch iPad Pro (vanaf 899 euro). De Pro heeft dan ook wat voordelen voor de prijs, zoals een snellere processor, gezichtsherkenning en ondersteuning voor de tweede generatie Apple Pencil. Lees ook onze iPad Pro (2018) review.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000