Asus Zenfone 6 met kantelbare camera onthuld

© PXimport

Asus Zenfone 6 met kantelbare camera onthuld

Geplaatst: 17 mei 2019 - 03:56

Aangepast: 24 november 2022 - 13:38

Rens Blom

De nieuwe Asus Zenfone 6 is een high-end smartphone met een kantelbare cameramodule. Deze ontwerpkeuze maakt betere selfies en een voorkantvullend scherm mogelijk. Het toestel heeft verder een bovengemiddeld grote accu en verschijnt vanaf 499 euro.

Het lcd-scherm van de Zenfone 6 meet 6,4 inch, ondersteunt hdr10 en heeft een full-hd-resolutie. Omdat de frontcamera vanaf de achterkant omhoog klapt, vult het scherm bijna de hele voorkant. De smartphone is gemaakt van glas, met achterop een vingerafdrukscanner. Onder de motorkap is een Qualcomm Snapdragon 855-chip geplaatst, een processor die je ook terugvindt in bijvoorbeeld de OnePlus 7 Pro en Xiaomi Mi 9. De Zenfone 6 ondersteunt dual-sim, micro-sd, nfc, bluetooth 5.0 en heeft een 3,5mm-audioaansluiting.

Media has no description

© PXimport

Kantelbare camera voor betere selfies

De dubbele camera op de achterkant bestaat uit een 48 megapixel Sony IMX586-sensor en een 13 megapixel groothoeklens. De Sony-lens combineert de beeldinformatie van 48 megapixels om één betere 12 megapixel foto te schieten, al kan je ook in 48 megapixel fotograferen. De groothoeklens legt een wijder deel van de omgeving vast. De camera’s zitten op de achterkant van het toestel en wijzen ook standaard naar achteren. Als je een selfie wilt maken, klapt de cameramodule 180 graden en wijzen de camera’s naar voren. De module torent dan boven het display uit en klapt terug als je de camera-app sluit.

Asus wijst erop dat de kantelbare cameramodule minimaal 100 duizend keer kan klappen. Dat is heel wat, maar op papier minder dan de pop-up-camera’s van bijvoorbeeld de Oppo Reno (200 duizend keer) en OnePlus 7 Pro (300 duizend keer). De zogeheten Flip Camera zou overdag maar vooral in het donker fraaiere selfies schieten dan een normale frontcamera omdat hij betere lenzen gebruikt. De lenzen maken ook meer functies mogelijk, waaronder selfiepanorama’s, groothoekselfies en slowmotion-video’s.

Media has no description

© PXimport

Accuduur van twee dagen

In de Zenfone 6 is een 5000 mAh accu geplaatst. Dat is groter dan gebruikelijk voor dit type smartphone. De vergelijkbare OnePlus 7 Pro (4000 mAh), Samsung Galaxy S10+ (4100 mAh) en Huawei P30 Pro (4200 mAh) hebben kleinere accu’s. Asus belooft dat de Zenfone anderhalf tot twee dagen meegaat voordat hij aan de oplader moet.

Het laden gaat via usb-c met de Quick Charge 4.0-standaard. Deze pompt met 18W stroom in de batterij, wat voor een topsmartphone niet zo snel is. De OnePlus 7 Pro laadt bijvoorbeeld met 30W en de Huawei P30 Pro met 40W. Hoe hoger dit getal, hoe sneller de batterij vol is. De Zenfone 6 kan niet draadloos opladen – de meeste high-end toestellen kunnen dit wel.

Afgeslankte ZenUI-software

De Zenfone 6 draait op Android 9.0 (Pie) met de nieuwe ZenUI 6-schil van Asus. Voorgaande ZenUI-versies zijn visueel en qua functies flink anders dan de standaard Android-versie, wat niet iedereen kan waarderen. ZenUI is flink afgeslankt en bevat minder eigen functies en apps. Ook oogt de software meer als stock Android. Asus belooft updates naar Android Q, dat later dit jaar uitkomt, en Android R (volgend jaar).

Media has no description

© PXimport

Asus Zenfone 6 kopen

Er komen diverse uitvoeringen van de Zenfone 6, die verkrijgbaar is in het zwart en grijs/zilver. Het instapmodel (500 euro) beschikt over 6GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte. Een versie met 6GB/128GB geheugen wordt alleen in het zilver uitgebracht en kost 560 euro. Voor 600 euro krijg je de Zenfone 6 met 8GB/256GB werk- en opslaggeheugen. De smartphone is direct verkrijgbaar in België. Een Nederlandse release zit in de pijplijn, maar Asus kan desgevraagd nog niet vertellen wanneer de Zenfone 6 uitkomt. De adviesprijzen staan wel vast.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000