© PXimport

BBC Micro:bit komt naar Nederland

Geplaatst: 20 oktober 2016 - 06:02

Aangepast: 14 december 2022 - 14:42

Jeroen Boer

BBC’s Micro:bit, een eenvoudig programmeerbare microcontroller voor kinderen, komt binnenkort naar Nederland. Je zou de Micro:bit kunnen beschouwen als een soort Arduino voor kinderen. De microcontroller is bedoeld om kinderen enthousiast te maken voor programmeren.

De BBC Micro:bit is een op ARM gebaseerde microcontroller die ontworpen is om kinderen kennis te laten maken met programmeren. Je kunt er bijvoorbeeld leds mee laten branden. In thuisland Verenigd Koninkrijk heeft BBC de microcomputer gratis weggegeven aan 1 miljoen schoolgaande kinderen van 11 jaar. De Micro:bit is ook los te koop voor zo’n 15 pond (zo’n 17 euro). Lees ook:Wat is Arduino en waarom is het zo leuk?

In een interview met Wired maakt het hoofd van de onlangs opgerichte Micro:bit Educational Foundation bekend dat de Micro:bit ook in andere landen uitgebracht gaat worden. Nederland is samen met IJsland één van de eerste landen waar dit gaat gebeuren. In totaal hebben al zo’n twintig landen interesse getoond.

Eenvoudig programmeren

De BBC Micro:bit draait op een ARM Cortex-M0 op 16 MHz in combinatie met 16 KB RAM. Het bordje is voorzien van Bluetooth, usb en divere sensoren. Daarnaast zijn er leds geplaatst waarop bijvoorbeeld letters getoond kunnen worden. Programmeren kan in JavaScript, Microsoft Block Editor, Microsoft TouchDevelop of Python.

Media has no description

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten