Binnenkort reclame in video's op Facebook

Door: lub-snoek | 10 januari 2017 09:19

Nieuws

Facebook geeft videomakers binnenkort de mogelijkheid om reclameboodschappen in hun video's te plaatsen. Dit geldt alleen bij video's die langer zijn dan 90 seconden, en de reclameboodschap wordt pas na minimaal 20 seconden getoond.

YouTube

Mark Zuckerberg sprak eerder al zijn afkeer uit tegen reclameboodschappen die aan het begin van een video worden getoond. Hierdoor worden de reclameboodschappen in de video's pas getoond als de kijker minimaal 20 seconden heeft gekeken. Video's die korter zijn dan 90 seconden krijgen geen reclame. Lees ook: Video uitgelekt van smartphone HTC Vive.

De makers van de video's kunnen 55% van de opbrengsten van de reclameboodschappen verdienen. YouTube gebruikt een soortgelijk percentage voor reclameboodschappen in video's.

Gesponsord

Voorheen was het voor videomakers lastig om geld te verdienen met video's op Facebook. Zuckerberg hoopt dat deze regeling bedrijven ertoe aanzet om meer video's op het sociale netwerk te plaatsen.

Het is al wel mogelijk om gesponsorde video's te plaatsen op Facebook. Gebruikers zien deze video's op hun tijdlijn langskomen, waarbij bovenin vermeld staat dat de video 'Gesponsord' is.

Het is nog niet duidelijk wanneer we de reclameboodschappen in video's kunnen verwachten.

1 Reactie(s) op: Binnenkort reclame in video's op Facebook

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 10 januari 2017 21:48 MarkS90
    Jammer nou dat ik geen faceboek heb: zo mis ik al die zinloze reclames.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.