Bowers & Wilkins komt met eigen multiroom-audioset

© PXimport

Bowers & Wilkins komt met eigen multiroom-audioset

Geplaatst: 26 april 2019 - 07:09

Aangepast: 14 december 2022 - 11:17

Joris Peterse

Onder de noemer Formation heeft audiomerk Bowers & Wilkins een nieuwe lijn multiroom-audioproducten aangekondigd. Deze lijn bestaat uit dualspeakers, een luidspreker, soundbar, subwoofer en aansluitstation voor je overige audio-apparatuur.

Bowers & Wilkins is een audiomerk dat altijd hoog in heeft gezet op geluidskwaliteit. Bij deze Formation-lijn zet de fabrikant in op dezelfde kwaliteit, maar dan volledig draadloos via wifi. De Formation-apparaten beschikken niet over ethernetpoorten, maar over meerdere antennes. Hiermee zijn de apparaten in staat onderling een mesh-netwerk te creëren zodat de bandbreedte en stabiliteit optimaal moeten zijn voor de beste geluidskwaliteit (96/24 bits).

Formation

De serie bestaat vooralsnog uit een vijftal apparaten. Allereerst is er de Formation-bar soundbar (€ 1249,-), die alleen optisch aan de televisie verbonden kan worden en er is een trommelvormige Formation Bass subwoofer (€ 1099,-).

Bowers & Wilkins Formation

© PXimport

De Formation Duo-speakers (€ 3999,-) hebben het iconische uiterlijk van B&W, waarbij de tweeter bovenop zit. De fabrikant geeft aan extra veel werk te hebben gemaakt om de synchronisatie tussen de twee speakers te optimaliseren, deze zou tot een microseconde beperkt zijn. Dat is vergelijkbaar met een bekabeld systeem.

Bowers & Wilkins komt met eigen multiroom-audioset-15082296

© CIDimport

De Formation Wedge (€ 999,-) is een enkele luidspreker, die vooral luxe uitstraalt met zijn gekromde houten paneel en bedieningspaneel aan de bovenzijde.

Bowers & Wilkins komt met eigen multiroom-audioset-15082296

© CIDimport

Bowers & Wilkins komt met eigen multiroom-audioset-15082296

© CIDimport

Tenslotte is er nog de Formation Audio (€ 699,-). Een kastje dat aan het multiroom-audiosysteem van Bowers & Wilkins koppelt. Aan de Formation Audio kun je andere speakers verbinden die niet van B&W zijn, of juist audiobronnen, zoals platenspelers.

Apps en diensten

Formation is een gesloten systeem van Bowers & Wilkins, dat via een app geïnstalleerd en bediend wordt. Diensten als AirPlay 2 en Spotify Connect worden ondersteund. Naar verwachting zal Bowers & Wilkins de functionaliteit later uitbreiden met bijvoorbeeld Google Assistent of Google Cast.

De eerste producten uit Bowers & Wilkins Formation-serie verschijnen halverwege mei.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000