CES 2017: Samsung pakt uit met Chromebooks en gaminglaptops

Door: Randolf Bouwma | 05 januari 2017 00:24

Nieuws

Samsung grijpt de CES-beurs onder meer aan om een verscheidenheid aan nieuwe notebooks aan te kondigen, waaronder de eerste echte gaminglaptop van het bedrijf: de Odyssey.

De Oddysey (zie bovenstaande afbeelding) komt uit in twee varianten, een 15,6 inch-versie en een 17,3 inch-versie. Beide hebben een full hd-resolutie. De 17,3 inch variant is met 64 GB RAM, een zevende generatie Intel i7-processor en ruimte voor twee ssd's de krachtigste van de twee. Opvallend genoeg is nog niet duidelijk welke videokaart aanwezig is. Dat is bij de 15,6 inch-versie wel het geval, een GTX 1050. Verder zit er 32 GB RAM on board, en is er ruimte voor één ssd plus een hdd. Europese prijzen en eventuele releasedata zijn nog niet genoemd.

Chromebooks

Dan de Chromebooks. De Chromebook Plus en de Chromebook Pro verschillen van elkaar qua processor (de Pro is sneller), maar verder zijn ze aan elkaar gelijk. Beide hebben een 12,3 inch scherm met een resolutie van 2400 x 1600 pixels, bezitten 4 GB RAM en 32 GB opslagruimte. Het zijn de eerste Chromebooks die standaard worden geleverd met een stylus, die door Samsung de Digitizer Pen wordt genoemd. Handig voor Android-apps of het maken van aantekeningen, bijvoorbeeld in Google Keep. Prijzen starten vanaf 449 dollar, maar plannen voor Europa zijn nog niet gedeeld.

Notebook 9

Tot slot is er nog de vernieuwde Notebook 9-serie, die opvalt vanwege zijn gewicht. De 13,3 inch en 15 inch-laptops zijn enkele van de dunste notebooks die er momenteel op de markt zijn. De kleinste versie weegt nog geen kilo. Beide notebooks verschillen niet alleen qua schermgrootte, maar ook qua mogelijke configuraties. Zo bestaat er van de 13,3 inch-laptop een goedkopere variant met i5-processor, terwijl er bij de 15 inch Notebook 9 gekozen is voor een snellere i7-cpu. Prijzen en releasedata blijven vooralsnog onbekend.

0 Reactie(s) op: CES 2017: Samsung pakt uit met Chromebooks en gaminglaptops

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.