CES 2018: Deze LG-televisie kun je oprollen

Door: Mark Gamble | 08 januari 2018 13:44

Nieuws

Een bijzondere televisie van LG: een scherm dat je als een poster prollen. Op de CES toont het bedrijf op de stand een prototype van een 65-inch oprolbare 4K-oled-televisie.

De nieuwe tv van LG is een televisie die automatisch kan worden opgerold als deze niet wordt gebruikt. Het scherm verdwijnt dan in de geïntegreerde soundbar. Het gaat hier nog wel op een prototype, maar het bedrijf wil aantonen wat de mogelijkheden zijn van de flexibele schermen.

On a roll

Een paar jaar geleden toonde LG ook al een oprolbaar en buigbaar scherm, maar dat oprollen moest dan nog wel handmatig gebeuren. In het nieuwe prototype hoeft dat niet meer, na een druk op de knop verdwijnt het scherm automatisch in de daaronder geplaatste soundbar, dat een integraal onderdeel is van deze futuristische televisie.

Toepassingen

Het oprollen van een dergelijk scherm is vooral bedoeld om het eenvoudiger te maken het toestel te transporteren, in de dagelijkse praktijk zou je in de woonkamer een televisie niet snel oprollen, tenzij je natuurlijk liever naar de muur kijkt. LG zet dit model dan ook niet op de markt, maar wil op de Consumer Electronics Show 2018 in Las Vegas vooral demonstreren wat de mogelijkheden zijn van een flexibel en oprolbaar oled-scherm.

0 Reactie(s) op: CES 2018: Deze LG-televisie kun je oprollen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.