CES 2018: Met dit smart t-shirt game je zonder controller

Door: Mark Gamble | 08 januari 2018 15:39

Nieuws

Een bijzondere gadget op CES in Las Vegas. Een smart t-shirt dat fungeert als gamecontroller. Trek hem aan en je kunt je games besturen alsof je er zelf in zit.

Startup Xenoma uit Japan toont op CES haar innovatie: een smart t-shirt dat je - zodra je het aantrekt - kunt gebruiken om te gamen.

Het shirt bevat allerlei sensoren die precies kunnen bijhouden welke delen van je lijf je beweegt, waardoor het personage op het scherm ook exact die bewegingen volgt. Op de CES toonde het bedrijf een eenvoudige game waar het shirt mee werkt. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je het shirt ook kunt gebruiken voor echte, bestaande games, maar dat vereist nog wat ontwikkeling.

Add-ons

Xenoma gaat add-ons ontwikkelen, waardoor het bijvoorbeeld mogelijk is om kleding met sensoren te koppelen aan een VR-bril. Hierdoor kan een volledige lichaamscontroller gemaakt worden, want het bedrijf is ook bezig me de ontwikkeling van broeken met sensoren.

Ontwikkelaarsversie

Op CES kon Xenoma ons alleen het demonstratiemodel met de eenvoudige game tonen, maar er komt wel een ontwikkelaarsversie beschikbaar voor zo'n 5000 dollar. Ontwikkelaars kunnen dan games ontwikkelen die samenwerken met dit shirt en toekomstige kleding voorzien van sensoren. Tijdens de Kickstart-campagne van vorig jaar werd het shirt echter al wel verkocht voor nog net geen 500 dollar en Xenoma hoopt later dit jaar een consumentenversie van het naamloze shirt uit te brengen.

0 Reactie(s) op: CES 2018: Met dit smart t-shirt game je zonder controller

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.