CES 2018: Razer toont combinatie van laptop en smartphone

Door: Mark Gamble | 09 januari 2018 15:49

Nieuws

Het gamingmerk Razer toont op CES in Las Vegas een bijzondere opstelling. Project Linda is namelijk een combinatie van een 13,3 inch laptop en een Razer Phone.

De Project Linda-laptop van Razer heeft aan de voorzijde een dock, waarin een Razer Phone kan worden geschoven, precies op de plek waar normaal gesproken de touchpad zit. De laptop en smartphone kunnen met een simpele druk op een knop met elkaar worden verbonden.

Telefoon als touchpad en drijfveer

Zodra de telefoon in het dock wordt geplaatst, kan de 5,7 inch smartphone worden gebruikt als touchpad, maar ook als tweede scherm voor het starten van apps of tools. Let wel: het laptopdeel werkt niet als de smartphone niet in het dock is geplaatst, het is namelijk geen echte laptop: alleen het scherm en toetsenbord zijn de werkende onderdelen. De smartphone van Razer is namelijk de echter computer die ervoor zorgt dat het geheel werkt. Die beschikt over een Quallcomm Snapdragon 835 quadcore-processor en 8 GB werkgeheugen.

Combinatie

De monitor van Project Linda zelf is een 3,3 inch Quad HD-touch display met een verversingsfrequentie van 120Hz. De laptop heeft verder een 53.6Wh accu aan boord, waarmee ook de smartphone kan worden opgeladen. De laptop heeft verder nog eens 200 GB aan opslagcapaciteit aan boord, een audio-ingang en een usb-c- en usb-a-poort. Een 720P-webcam is in het scherm van de laptop geïmplementeerd.

Concept

Project Linda is vooralsnog een concept, het apparaat is nog niet in productie gegaan. Of en wanneer Razer het product op de markt brengt, is nog niet bekend. De Razer Phone zelf is sinds december 2017 los te koop.

0 Reactie(s) op: CES 2018: Razer toont combinatie van laptop en smartphone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.