CES 2020: beste nieuws en aankondigingen van woensdag

Door: Lorenzo Jepma | 08 januari 2020 16:37

Samsung T7
Nieuws

De eerste dag is inmiddels voorbij, maar ook op de woensdag is er voldoende heet tech-nieuws naar buiten gekomen. Niet alleen de bekende namen als Samsung, LG & Philips brachten wat nieuwe dingen naar buiten, ook een Nederlandse uitvinding was aanwezig op het feestje dat CES 2020 heet. Hier vind je het beste CES 2020 nieuws van de woensdag.

Bescherm je huis met een Sunflower drone

Is een slimme lamp, deurbel of rookmelder nog niet genoeg voor je? Dan kun je er altijd nog voor kiezen om in de toekomst jouw huis te beveiligen met de Sunflower Home Awareness System. Dit systeem is een combi tussen slimme tuinlampen en een drone. De slimme tuinlampen verlichten niet alleen je tuin, ze detecteren ook beweging van auto’s, katten of mensen. Bij detectie van verdachte bewegingen wordt de drone ingeschakeld. Deze drone kan observeren en live video opnemen. Dit stukje techniek komt ergens in het midden van dit jaar uit en wordt verkrijgbaar voor een schamele 10000 dollar.

Sunflower

Samsung Portable SSD T7 Touch met vingerafdrukbeveiliging aangekondigd

Samsung zal pas in februari aan de wereld tentoonstellen hoe de telefoons voor het jaar 2020 er uit komen te zien. Lieten ze dan niets noemenswaardig zien? Nou nee. In de tussen tijd maakt Samsung van de CES gebruik om een nieuwe portable ssd te introduceren. De Samsung Portable SSD T7 Touch is geen gewoon of simpel opslagmedium. Je kunt de schijf namelijk beveiligen middels een vingerafdrukscanner en AES 256-bit hardware encryptie. De T7 Touch maakt gebruik van USB 3.2 Gen 2 en heeft een brandbreedte van maximaal 10Gbps. De lees/schrijfsnelheden liggen op 1,050 en 1000MB/s. Dit zou zo’n 2x sneller moeten zijn dan de huidige SATA-ssd’s. Ook het design is op de schop gegaan. Via de LED-indicator is het nu mogelijk om te zien of het opslagmedium dan wel op slot is of niet.

Samsung T7

Philips Hue lampen nu ook voor buiten de deur

Een slim huis is inmiddels al weer een oud begrip. Sinds een aantal jaar is het mogelijk om ook je tuin en de schuur smart te maken. Philips kondigde een aantal nieuwe lampen aan om de oude lijn uit 2018 bijna te doen vergeten. De vierkante Resonate presenteert licht in een driehoek en kost 140 euro. De appear is cilindervorming en gaat 129 euro kosten. De Attract, de op een spotlight lijkende lamp, gaat 150 euro kosten. Alle drie de lampen komen eind januari in Europa op de markt. Een Hue hub is bij deze lampen niet meer nodig, de nieuwe lampen beschikken namelijk over bluetooth.

Philips Hue Outdoor

Neerlands trots: de Heatbox

Nederland wordt goed vertegenwoordigd op de CES in de vorm van de Heatbox. Met deze lunchbox kun je on-the-go je maaltijden opwarmen. De lunchbox heeft namelijk een 18000mAh batterij. Je hoeft enkel water toe te voegen, de Heatbox stoomt vervolgens je maaltijd warm wanneer jij dat wilt. Je hoeft dus niet meer enkel een koude salade of een frikandel te eten tijdens de lunch. Het handige apparaat gaat bij lancering rond de 200 dollar kosten. Op dit moment is de Heatbox nog te pre-orderen voor 144 euro.

Heatbox

’s Werelds eerste Mini LED laptop van MSI

Een aankondiging van een nieuwe laptop is normaal gesproken niet erg interessant. We zien vaak een snellere processor, een betere videokaart of een grotere opslagruimte. In de tech-wereld is er sowieso vaak sprake van evolutie op evolutie. Één keer in de zoveel tijd is er sprake van een revolutie. Oke, wellicht schep ik nu een té hoge verwachting, maar MSI komt wel degelijk met een primeur. MSI toonde namelijk een 17-inch 4K-laptop met een Mini LED-display. Dit is een display die gebruik maakt van LEDs kleiner dan 2mm. Deze innovatie zou er voor zorgen dat er een hoger constrast kan worden weergeven, dankzij het accurater dimmen en verlichten van de LEDs.

Space Gray

Een kleinere pc met de NUC 9 Extreme Kit van Intel

Intel heeft tijdens CES 2020 de NUC 9 Extreme Kit aangekondigd. Een NUC is een kleine computer met de volwaardige capaciteiten van een desktop pc. Met deze mini pc is het eindelijk mogelijk om onderdelen in de toekomst te vervangen. Ook uniek aan dit product is het een PCIe x16 slot heeft. Dit maakt de NUC interessanter voor gamers, aangezien de Nuc Extreme nu ruimte heeft voor een betere videokaart.

RTX 2070 MINI

Asus heeft bijvoorbeeld een grafische kaart aangekondigd die voor de NUC 9 en andere small-form-factor pc’s is gemaakt. De Dual GeForce RTX 2070 Mini is een gpu met een compact design van minder dan 20 cm en relatief goede specificaties. Met 8GB GDDR6 geheugen en een maximale boost frequentie is 1650.

2070 Mini

0 Reactie(s) op: CES 2020: beste nieuws en aankondigingen van woensdag

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.