Concurrentie voor Netflix: Amazon Prime Video uit in Nederland

Door: Randolf Bouwma | 14 december 2016 11:43

Nieuws

Netflix is er vast niet blij mee, maar wij wel: Amazon Prime Video is nu ook voor Nederlandse gebruikers beschikbaar. De strijd tussen de streamingdiensten woedt vrolijk verder.

Een Amazon Prime Video-abonnement is iets goedkoper dan een Netflix-abonnement. Voor 5,99 euro per maand krijg je toegang tot het hele aanbod aan films en series, waar Netflix 7,99 euro per maand kost. Amazon Prime Video is een week gratis uit te proberen en kost daarna de eerste zes maanden slechts 2,99 euro.

Inloggen gaat aan de hand van een Amazon-account, dat je al hebt wanneer je in het verleden iets in de Amazon-webshop hebt gekocht. Aan dat account moet vervolgens een creditcard gekoppeld zijn. Netflix biedt wat dat betreft bredere betaalmogelijkheden aan, zoals ondersteuning voor iDEAL - wat voor de meeste Nederlanders een gebruikelijkere betaalmethode is.

Online en offline kijken

Maar goed, zodra het abonnement afgesloten is kun je de series en films van Amazon Prime Video bekijken via je browser, als ook via apps voor Android, iOS, Windows 10, smart-tv's en spelcomputers. Je kunt daarbij op drie apparaten tegelijkertijd kijken en je hebt de optie om de content te downloaden voor offline gebruik. Netflix biedt die mogelijkheid sinds kort ook aan.

Tussen Amazon en Netflix draait de strijd nu vooral om films en series die wél bij de ene partij te zien zijn, maar niet bij de andere. Zo heeft Netflix House of Cards en Orange is the New Black voor zichzelf, terwijl The Grand Tour (de nieuwe serie van voormalige Top Gear-presentatoren) alleen bij Amazon Prime Video te zien is. In Nederland is er daarnaast nog concurrentie van Videoland.

In de Verenigde Staten maakt Prime Video deel uit van een breder Amazon Prime-abonnement. Wie dit afsluit, krijgt dikwijls exclusieve kortingen op de producten in de webshop, krijgt aankopen sneller thuisgestuurd en hoeft soms ook geen verzendkosten te betalen. In Nederland kan daar nog niet gebruik van gemaakt worden.

0 Reactie(s) op: Concurrentie voor Netflix: Amazon Prime Video uit in Nederland

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.