Creators Update maakt VR toegankelijk

© PXimport

Creators Update maakt VR toegankelijk

Geplaatst: 22 november 2016 - 07:31

Aangepast: 14 december 2022 - 14:36

Lub Snoek

Microsoft maakt met een update vrijwel alle systemen met Windows 10 geschikt voor VR. Voorheen werkten Virtual Reality-brillen als de Oculus Rift en HTC Vive alleen op game-pc's met nieuwere grafische kaarten en snellere processors.

Creators Update

De update van Microsoft, de zogenaamde Creators Update, geeft Windows 10 een standaardondersteuning voor VR-brillen. Merken als Lenovo, Asus, HP en Acer werken al aan goedkopere brillen met prijzen vanaf 299 dollar. Lees ook: PlayStation VR - Volledig van de wereld.

Eigen omgeving

Waar de HTC Vive en Oculus Rift hun eigen software gebruiken, wil Microsoft voor de nieuwe VR-brillen een eigen platform ontwikkelen. Hiervoor gaat de softwaregigant gebruik maken van Windows Holographic, dezelfde omgeving waar ook de HoloLens in werkt.

De laatste testmodellen met Windows 10 hebben een speciale test aan boord, de Windows Holographic First Run. Deze applicatie test het systeem om te kijken of het aan de minimale eisen van VR voldoet. In tegenstelling tot eerder specificaties, zijn deze eisen vrij laag.

Media has no description

© PXimport

Binnen bereik

Een PC of laptop met 4GB werkgeheugen, USB 3.0, een videokaart die DirectX 12 ondersteunt en een Quad-core processor is niet zeldzaam. Dankzij deze betaalbare specificaties is VR binnenkort bereikbaar voor vrijwel iedereen.

Microsoft zal de update volgend jaar uitrollen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten