Dit is de Samsung Galaxy Note7

© PXimport

Dit is de Samsung Galaxy Note7

Geplaatst: 2 augustus 2016 - 13:00

Aangepast: 13 december 2022 - 14:54

Daan Doedens

Samsung heeft op een Unpacked-evenement een nieuwe high-end smartphone uitgebracht. De Galaxy Note7 is de opvolger van de Note 5 (de 6 wordt overgeslagen zodat de nummering gelijk loopt met de Galaxy S-lijn) en oogt in alle opzichten als een vlaggenschip.

Samsung toonde de Note7 op het jaarlijkse Unpacked-event, waarop doorgaans een nieuwe topsmartphone wordt gepresenteerd. De Note-serie is een extra grote en krachtige versie van de Galaxy S-lijn, speciaal voor de echte poweruser. Lees ook: Samsung Galaxy S7 edge - Galaxy verfijnd.

Wij zijn ook hyped over de Galaxy Note7!

Specificaties

Dat is ook bij de Note7 weer het geval. Het apparaat is, net als voorgaande Note-versies, uitgerust met een stylus, de S Pen, die de besturing makkelijker maakt - geen overbodige luxe voor een scherm van 5,7 inch. Dat scherm heeft een Dual edge en loopt dus af aan beide zijkanten, en niet meer, zoals bij de Galaxy S7, slechts aan één kant. Het scherm heeft een resolutie van 2560 x 1440 pixels, 518 pixels per inch.

 

© PXimport

De Galaxy Note7 heeft een curved edge aan beide kanten van het scherm.

De Note7 heeft een octacore-processor en huisvest 4GB RAM, terwijl de interne opslag met 64GB ruim voldoende is. De 3.500 mAh-batterij heeft Samsungs gepatendeerde snellaadsysteem en ondersteunt draadloos opladen. In eerste instantie draait de Note7 Android Marshmallow, maar de verwachting is dat het aankomende Android Nougat ook snel naar de high-end Samsung-toestellen komt.

Camera

De camera is dezelfde als die in de Galaxy S7 te vinden is. Dat is absoluut geen slechte keuze, want de S7 kwam onlangs als allerbeste uit de bus in onze smartphonecameratest. Het gaat om een Dual Pixel-camera van 12MP, die met een diafragma van f/1.7 ook in het donker nog fantastische plaatjes schiet. De 5 megapixelcamera op de voorkant mag er ook zijn.

De Galaxy Note7 werkt ook naadloos samen met die twee andere foto- en videoprojecten van Samsung: de Gear VR en de Gear 360. De Note7 kan 360 graden-video's bewerken en delen, en het QHD Super AMOLED-scherm moet elke video op hoge kwaliteit afspelen.

 

© PXimport

Met de Note7 en de Gear VR heb je alles in huis voor virtual reality zoals Samsung het bedoelt.

Features

Zoals elke Galaxy-smartphone is ook de Note7 volgepropt met snufjes en features. De waterdichte body is er één van: de Note7 kan zeker een half uur op anderhalve meter diepte onder water blijven. Ook de S Pen heeft een update gekregen: het topje is nog maar 0,7 millimeter groot en zou dezelfde drukgevoeligheid moeten bieden als een echte pen.

Over de prijs van de Samsung Galaxy Note7 is nog niets officieel bekend gemaakt, maar hij heeft een adviesprijs van 849 euro meegekregen. De Note7 komt op 2 september officieel uit in Europa en wordt beschikbaar in blauw, zilver en zwart.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten