© CIDimport

Dit is de Surface Go Tablet

Geplaatst: 10 juli 2018 - 07:45

Aangepast: 14 december 2022 - 11:32

Joris Peterse

Microsoft heeft een kleine uitvoering van de Surface-tablet uitgebracht: de Microsoft Surface Go. Niet alleen is het formaat van de Surface Go kleiner dan de gewone Surface-tablet, ook ligt de prijs een stuk lager en staat de beperkte S Mode van Windows 10 aan.

De Surface Go oogt als een kleine Surface-variant, mede dankzij de standaard aan de achterkant en lijkt een beetje geïnspireerd op de Apple iPad. Het scherm heeft met 10 inch (25,4 cm) ongeveer hetzelfde diagonaal als de iPad. De verhouding van 3 bij 2 is wel anders en ook de resolutie ligt een tikje lager: 1800 bij 1200. De aangekondigde prijs vanaf 449 euro is ook vergelijkbaar met de tablet van Apple.

Natuurlijk draait de Microsoft Surface Go op Windows 10. Hierbij staat wel de zogeheten S Mode aan, een herziening van Windows 10 S. Deze S Mode mankeert je Windows-installatie door in het kader van veiligheid en accuduur alleen installaties uit de Windows Store toe te staan. Hiermee is het bijvoorbeeld niet mogelijk een andere browser te installeren, de zoekmachine te wijzigen of Windows te tweaken met handige tools. De S Mode is te deactiveren.

Microsoft Surface Go

© PXimport

Specificaties en accessoires

De Windowstablet is voorzien van 64 of 128GB opslaggeheugen. Voor het werkgeheugen heb je de keuze uit 4 of 8 gigabyte. De Intel Pentium Gold 4415Y dualcore processor is niet de snelste, zoals je van een budgetuitvoering kunt verwachten. Verder zijn er ook een usb-c-poort en geheugenkaartslot aanwezig.

Net als de andere Surface-uitvoeringen kan de prijs hard oplopen door de toevoeging van nodige accessoires, die pittig geprijsd zijn. Zo kost een toetsenbord 180 euro, een draadloze muis 55 euro en een stylus 109 euro.

De Surface Go verschijnt op 29 augustus in Nederland.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000