Dit is hoe fans hopen dat de PlayStation 5 eruit gaat zien

Door: MonsterCrab | 03 februari 2020 13:00

PS5
Nieuws

We komen steeds dichterbij de onthulling van de PlayStation 5. Er gaan geruchten dat er in februari een onthullingsevenement plaats gaat vinden, maar voordat het zover is blijft het gokken. We zetten alvast een paar door fans ontworpen concepten op een rij om alvast te fantaseren over het ontwerp van de PS5.

We hebben tien concepten geselecteerd die een poging doen om het ontwerp van de PlayStation 5-console te raden. Welk ontwerp zie jij graag onder of naast jouw televisie staan? Stem op jouw favoriet onderaan dit artikel en laat vooral in de reacties weten welke aspecten jij in de daadwerkelijke console terug wil zien.

PS5

1. Concept door Reddit-gebruiker crimsonnocture

Deze mock-up heeft qua uitstraling ondanks de rechte lijnen veel weg van de PlayStation 4 Pro en Slim, dankzij de matzwarte finish en gecentreerd PS-logo op de zijkant. De V-vorm voor de ventilator is volgens de maker een ode aan de devkit.

PS5

2.Concept door de Franse ontwerper Joseph Dumary

De vorm van de console, en dan met name de schuine hoeken, doet hier denken aan de originele PlayStation 4, maar vooral de controller wijkt af van andere concepten. Met een verticaal touchscreen heeft de maker wilde plannen voor de PlayStation 5, die ons de goede tijden van de Dreamcast-controller inclusief VMU doen herleven.

PS5

3. Mock-up gebaseerd op de devkit door LetsGoDigital

Deze render is eigenlijk niet van een PlayStation 5, maar laat zien hoe de devkit er uit kan zien als dit ontwerp wordt doorgevoerd naar de uiteindelijke consumentenversie. De mediaknoppen zijn een interessante toevoeging, maar die zien we waarschijnlijk niet op de daadwerkelijke PS5.

PS5

4. PS5-mockup door Reddit-gebruiker point_cache

Misschien is dit wel de meest realistische versie van een eventuele PlayStation 5. De professionele render lijkt in ieder geval wel op een product dat we in de schappen zouden kunnen tegenkomen. Het grijze kleurenpalet doet ons denken aan de originele PlayStation, maar dan in een modern jasje. De controller is nagenoeg identiek aan de DualShock 4, wat vermoedelijk een goede gok is voor de DualShock 5.

PS5

5. Concept door Saturn-tijdschrift TURN ON

Dit iets oudere concept maakt volop gebruik van blauwe detailverlichting en ronde hoeken. De maker heeft USB-C-aansluitingen toegevoegd, wat we (in tegenstelling tot de Xbox Series X)hopelijk ook op de echte PS5 gaan zien. De uitgebreide light bar gaan we vermoedelijk niet krijgen, maar is wel een interessant idee om meer informatie te tonen via de controller.

PS5

6. Concept door LetsGoDigital en Bonami SpelComputer Museum

Ook in dit ontwerp zien we de ronde hoeken die al aanwezig zijn het ontwerp van de PlayStation 4 Pro en Slim. Het gebruik van een gladde finish aan de bovenkant, matte finish onderaan en blauwe lichtstreep zijn ook regelrecht afkomstig van de originele PS4. In deze vorm zouden deze elementen zeker niet misstaan op de PS5.

PS5

7. Concept door VrPlayer

Dit concept is niet bijzonder revolutionair, maar toont ons nogmaals een verfijning van het PS4-ontwerp. De dichtgeknepen hoeken, bovenkant met reliëf en lichtgevende PlayStation-icoontjes zijn fraaie toevoegingen die we niet in andere ontwerpen terug hebben gezien.

PS5

8. Concept door LetsGoDigital

De V die we in de devkit hebben gezien staat centraal in dit ontwerp. De wat simpelere vorm van de console doet meer denken aan een mediabox of router, maar de lichtgevende blauwe V die de hele console beslaat, springt wel fijn in het oog.

PS5

9. Concept door Reddit-gebruiker lifegetshard

Waar andere ontwerpen wat lichte inspiratie putten uit de devkit, heeft de maker van dit concept de aparte V-vorm van het apparaat vertaald naar een consumentenversie. De afwerking, lichtgleuf en kleur lijken verder veel op de PlayStation 4, maar we vragen ons nog wel af waar de knoppen dan moeten zitten.

PS5

10. Concept door Twitter-gebruiker CanadianJediYT

De Canadese Twitter-gebruiker neemt het concept van de blauwe V nog een stap verder en maakt er een retro-ontwerp van dat niet zou misstaan bij een nieuwe versie van een Atari. Als je een donkere gamekamer hebt, is er in ieder geval geen extra sfeerverlichting nodig.

0 Reactie(s) op: Dit is hoe fans hopen dat de PlayStation 5 eruit gaat zien

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.