Dit is Story Remix in Windows 10

Door: Mark Gamble | 12 oktober 2017 14:56

Nieuws

De Fall Creators Update van Windows 10 bevat een nieuwe video-editor: Story Remix. Hiermee kun je zelf een compilatie (laten) samenstellen van je leukste foto's en video's. Liever wachten met updaten? Dan kan je Story Remix alsnog gewoon gebruiken.

Vroeger zat in Windows 7 een video-editor: Movie Maker. Dat programma was redelijk eenvoudig in gebruik en met wat creativiteit kon je daar aardig leuke fimpjes mee maken. Sinds Windows 10 wordt Movie Maker niet meer ondersteund, maar eindelijk komt Microsoft met een alternatief: Story Remix.

Story Remix

Story Remix is een nieuwe foto- en videotool waarmee je snel leuke compilatievideo's kunt maken van je foto's en video's. Je selecteert een of meerdere foto's en video's die je wilt gebruiken, en Story Remix maakt daar automatisch een compilatievideo van. Maar niet alleen dat, je kunt namelijk ook zelf een video samenstellen, waarbij je de controle hebt over de achtergrondmuziek, kleurthema's, teksten en effecten.

Benieuwd wat er allemaal nog meer nieuw is in de Windows 10 Fall Creators Update? Hier lees je er alles over.

Foto-app

Story Remix is echter geen los onderdeel in Windows 10, maar het behoort toe aan de Foto-app. Die moet je dus eerst starten. In de Fall Creators Update vind je de app in het startmenu.

Als je de oude Foto-app al eens eerder hebt gebruikt zie je dat er in deze nieuwe versie een nieuw menu bij is gekomen: Maken. Als je daarop klikt, zie je een aantal extra opties verschijnen: Video-Remix, Videoproject en Album.

Met de functie Video-remix maak je eerst een selectie van foto's en video's waarvan je een Remix wilt maken, bijvoorbeeld alle foto's en video's van een bepaalde vakantie. Vervolgens klik je op de knop Toevoegen. Wat er nu gebeurt is dat Story Remix alle foto's en video's achter elkaar plaatst, met animatie en zelf een achtergrondmuziek uitkiest en onder de beeldcompilatie plaatst. Het grappige hierbij is dat de foto's op het ritme van de muziek in elkaar overspringen, zelfs op plekken waar de maat van de muziek versnelt. De lengte van de muziek wordt ook automatisch aangepast aan de lengte van de presentatie.

Voordat je de Remix publiceert kun je echter ook alle afzonderlijke foto's en video's bewerken en van andere effecten voorzien. Ook de weergaveduur kun je aanpassen.

3D-objecten

De Fall Creators Update zou de Fall Creators Update niet zijn als er ook wat leuke 3D-effecten mogelijk zijn met Story Remix. En dat is zeker het geval. Als je een videobestand opneemt in je compilatie, kun je daar allerlei grappige effecten aan toevoegen. Het is zelfs mogelijk om effecten personen te laten volgen, zoals een rook- of stofwolk. In Story Remix zijn 42 verschillende effecten toe te voegen aan video's.

Kies je een effect, dan kun je deze op iedere plek op je video plaatsen. Je kunt een effect ook verankeren aan een beweegbaar object, bijvoorbeeld een voetbal. Ook kun je teksten toevoegen en op iedere plek in je video laten verschijnen. Als je een effect of tekst toepast, kun je de positie eenvoudig aanpassen via het kader en de plek op de tijdlijn kun je via de blauwe balk verlengen en verplaatsen.

Exporteren

Is je Story Remix klaar, dan kun je deze exporteren. Via de knop Exporteren of delen rechts bovenaan kun je je project opslaan als een videobestand. De exportopties zijn echter wel wat beperkt, want je kunt geen codec kiezen; er wordt namelijk altijd een mp4-bestand aangemaakt. Wel kun je opgeven of het videobestand klein, gemiddeld of groot moet worden. Hoe kleiner het bestand, des te lager de videokwaliteit is.

0 Reactie(s) op: Dit is Story Remix in Windows 10

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.