© PXimport

Komt er een nieuwe Fitbit Versa?

Geplaatst: 16 augustus 2019 - 13:07

Aangepast: 24 november 2022 - 13:41

Justin Doornekamp

De eerste smartwatch van FitBit, de Ionic, bleek geen groot succes, maar het bedrijf vond zichzelf opnieuw uit met de komst van de Fitbit Versa in maart 2018. Mede door de gebruiksvriendelijkheid en het aantrekkelijke prijskaartje, werd de Versa in korte tijd een van de meest populaire alternatieven voor de Apple Watch. Wat verwachten we van een Fitbit Versa 2?

Het is dan ook geen verrassing dat Fitbit wil voortbouwen op het succes van het slimme horloge door de Fitbit Versa in een nieuw jasje te steken. Er komt een significante upgrade aan voor de Versa, zo stelt de doorgaans goed ingevoerde Evan Blass. Hij deelde op Twitter al wat renders van de nieuwe smartwatch van Fitbit.

Volgens evleaks wordt dit de nieuwe Fitbit Versa 2.

© PXimport

Als we de afbeeldingen van Blass mogen geloven, dan heeft Fitbit voor de nieuwe Versa weinig veranderingen doorgevoerd aan het slimme horloge. Verwacht dus weer een aluminium behuizing en de vertrouwde PurePulse-functionaliteit, waarmee je je hartslag kunt meten. Ook is het eigen betaalsysteem van Fitbit weer aanwezig, genaamd Fitbit Pay, en is het slimme horloge waterbestendig tot vijftig meter.

Enig verschil voor wat betreft het design: in plaats van drie knoppen aan de zijkant van het horloge, zul je er op de nieuwe versie slechts één vinden.

Het grootste verschil vind je vermoedelijk in het scherm van de nieuwe Versa, waarbij niet meer gekozen is voor lcd maar voor amoled. amoled-schermen zijn in theorie energiezuiniger en het zicht op deze schermen is aanzienlijk beter dan op regulaire lcd-schermen. Bovendien is de responstijd van amoledschermen lager dan die van lcd-schermen waardoor bewegende beelden scherper worden weergegeven. Het Fitbit-logo lijkt verder te zijn verdwenen aan de onderkant van het display, waardoor je meer ruimte overhoudt op het scherm.

Ook zou het nieuwe horloge volgens Blass ondersteuning bieden aan de slimme assistent van Amazon, Alexa. Op die manier kunnen gebruikers bijvoorbeeld hun slimme apparatuur in huis aansturen, zoals ook Apple Watch-gebruikers dat kunnen met Siri.

Het is nog niet bekend wanneer we de nieuwe Fitbit Versa mogen verwachten, maar het uitlekken van de foto’s doet vermoeden dat een release niet lang op zich laat wachten.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000