Facebook censureert berichten over koningshuis Thailand

Door: Lub Snoek Lub Snoek | 12 januari 2017 09:44

Nieuws

Facebook heeft enkele kritische berichten gecensureerd over het Thaise koningshuis. Enkele foto's van journalistAndrew MacGregor Marshall zijn gecensureerd in Thailand.

Minnares

TechCrunch meldde dat berichten over het Thaise koningshuis niet zichtbaar zijn Thailand. Marshall plaatste enkele foto's waarin de minnares van koningVajiralongkorn in weinig kleding op een podium stond. Deze foto's zijn samen met enkele andere berichten gecensureerd en niet zichtbaar in Thailand. Lees ook: Binnenkort reclame in video's op Facebook.

Marshall schreef al eerder een boek over het Thaise koningshuis. Dit boek is verbannen in Thailand, aangezien het ook kritische berichten bevatte. Het boek en de berichten van Andrew MacGregor Marshall zijn wel gewoon in andere landen te zien.

China

Het is niet de eerste keer dat een techgigant zwicht voor censuur. Apple verwijderde al eerder de app van The New York Times uit de App Store van China, nadat de Chinese overheid hierom vroeg.

Steeds meer mensen halen hun nieuws uit social media. Op het moment dat de bedrijven achter deze platformen aan censuur doen, kan de persvrijheid in gevaar komen.

Toch is het misschien niet helemaal verkeerd dat een bedrijf zich aan de wetgeving van het desbetreffende land houdt. Zo liet Tim Cook weten mee te gaan met het oordeel van de rechter tijdens het proces over de vergrendelde iPhone 5C van een terrorist.

0 Reactie(s) op: Facebook censureert berichten over koningshuis Thailand

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.