Facebook test met advertenties in Messenger

Door: lub-snoek | 26 januari 2017 08:17

Nieuws

In Australie en Thailand gaat Facebook op proef advertenties tonen in Messenger. Gebruikers krijgen advertenties te zien in chats als ze interesse hebben getoond in een bepaald bedrijf.

Hoofdpagina

Bedrijven kunnen advertenties plaatsen op het hoofdscherm, onder recente gesprekken. Nu staan daar nog meldingen van verjaardagen en kunnen gebruikers zien wie van hun vrienden actief is. Tijdens de proef staan daar advertenties van verschillende bedrijven. Gebruikers kunnen op een advertentie klikken om meer te weten te komen over een bedrijf. Lees ook: Malware dringt Play Store binnen.

Als gebruikers interesse hebben getoond in een advertentie, krijgen ze van dit bedrijf ook advertenties te zien in gesprekken.

Bot

Facebook meldt in een blog dat gebruikers al langer contact willen maken met bedrijven via het sociale platform. Facebook zal bedrijven ook aansporen om eigen chatbots op te zetten, zodat gebruikers in gesprek kunnen gaan met bedrijven. In deze gesprekken zal ook reclame worden getoond.

De proef vindt plaats onder een kleine groep gebruikers in Australië en Thailand. De gebruikers kunnen in de komende weken de advertenties in hun Messenger-app verwachten.

0 Reactie(s) op: Facebook test met advertenties in Messenger

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.