Galaxy Note 7 raakte oververhit door te grote accu

Door: lub-snoek | 20 januari 2017 13:01

Nieuws

De Galaxy Note 7, die vorig jaar oktober wereldwijd werd teruggeroepen, raakte oververhit door een te grote accu.

Brandgevaar

Dat blijkt uit het onderzoek dat Samsung komende maandag gaat presenteren. De Wall Street Journal meldde de conclusie op basis van ingewijden. Maandag 23 januari presenteert Samsung het volledige onderzoek. Lees ook: Samsung Galaxy S8 krijgt gebogen, randloos scherm.

De accu zou niet goed in de behuizing van de smartphone passen. In veel gevallen zorgde dit voor oververhitting en in sommige gevallen ontplofte de Galaxy Note 7 zelfs. Inmiddels heeft Samsung een speciaal programma opgezet om soortgelijke fabricagefouten voortaan te voorkomen. Het acht stappen-tellende programma zou voornamelijk meer tests en inspecties op het toestel uitvoeren.

Terugroepactie

Na enkele meldingen van accuproblemen met de Galaxy Note 7, besloot Samsung om alle toestellen terug te roepen. Door het brandgevaar was het zelfs verboden om de telefoon mee te nemen tijdens vliegtuigvluchten.

Hoewel alle smartphones zijn teruggeroepen, zijn er volgens Verizon nog enkele duizenden Note 7's in gebruik. Zelfs nadat Verizon een update uitrolde die de Note 7 onklaar maakte, blijven een aantal smartphones in omloop. Inmiddels heeft Verizon besloten om alle uitgaande oproepen van de Galaxy Note 7 door te schakelen naar de klantenservice.

0 Reactie(s) op: Galaxy Note 7 raakte oververhit door te grote accu

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.