Galaxy Tab S6 onthuld met vernieuwde S Pen

Door: Randolf Bouwma | 31 juli 2019 16:00

Galaxy Tab S6
Nieuws

Samsung kondigt een nieuwe premium Android-tablet aan met de naam Galaxy Tab S6. Die wordt geleverd met een vernieuwde S Pen, waarvan al een poosje het gerucht gaat dat deze opgevoerde stylus ook deel uitmaakt van de illustere Galaxy Note 10.

De verbeterde S Pen maakt gebruik van Bluetooth Low Energy om de tablet op afstand mee te kunnen bedienen. Als voorbeeld wordt genoemd dat de je pen als afstandsbediening kunt gebruiken voor de camera-app. Zo heb je net even wat meer opties voor het schieten van originele selfies.

Lees hier overigens meer over de Galaxy Note 10, die deze pen vermoedelijk ook bezit.

De Samsung Notes-app herkent daarnaast handgeschreven woorden en zet ze desgewenst om in digitale tekst. Opnieuw zet het bedrijf namelijk vooral in op productiviteit. De Tab S6 is compatible met de DeX-gadget. Daarmee sluit je de tablet aan op een beeldscherm en vouwt het besturingssysteem uit tot desktopomgeving. Ook dit apparaat is vernieuwd, met onder meer een houder voor de S Pen.

Samsung Galaxy Tab S6 specificaties

De Samsung Galaxy S6 is in zekere zin met name de opvolger van de Galaxy S4. De Galaxy Tab S5e die eerder dit jaar lanceerde, was namelijk meer een budget-tablet. De S6 is dat met een prijskaartje van minimaal 699 euro zeker niet. Wat krijg je daarvoor terug?

Galaxy Tab S6

De tablet heeft een omvang van 10,5 inch en het Super AMOLED-scherm heeft een resolutie van 2560 x 1600 pixels. Vermoedelijk is dit dan ook hetzelfde scherm als die van de S4 en S5e, wat overigens niet erg is. Dat kraakheldere display was altijd al een van de beste eigenschappen.

De processor heeft wel een upgrade gekregen. Dit is dezelfde als die gebruikt wordt in de Galaxy S10 en S10+. De goedkoopste variant heeft 6 GB werkgeheugen en 128 GB opslag aan boord. Voor 100 euro meer haal je een variant met 8 GB RAM + 265 GB opslag in huis.

1 Reactie(s) op: Galaxy Tab S6 onthuld met vernieuwde S Pen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 31 juli 2019 16:14 Error404html
    mooie ding maar duur
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.