Gebruikers kunnen vertraging uitschakelen in nieuwe iOS

Door: Redactie Computer!Totaal | 18 januari 2018 10:09

Nieuws

Apple zal binnenkort software uitbrengen waarmee gebruikers de staat van hun batterij kunnen zien. Ook wordt het mogelijk om de beperking in prestaties uit te schakelen.

Dat liet Tim Cook weten in een interview met ABC. In het interview liet Tim Cook nogmaals duidelijk weten dat de vertragingsfunctie werd ingebouwd “om de gebruikerservaring te verbeteren, omdat de iPhone anders onverwacht opnieuw op zou kunnen starten”. De CEO van het bedrijf uit Cupertino bood nogmaals zijn excuses aan voor de onduidelijkheid en gaf aan dat het een “rationele beslissing” was om de batterijvervanging goedkoper aan te bieden. Eigenaars van een iPhone 6 of nieuwer kunnen dit hele kalenderjaar de batterij van hun iPhone vervangen voor slechts 30 euro; een prijsverlaging van 50 euro.

Gebruikerservaring

Daarnaast kunnen gebruikers in een toekomstige versie van iOS de mogelijkheid krijgen om de prestatievertragende functie uit te schakelen. Hierdoor behoudt de iPhone zijn rekenkracht, maar gaat dit wel ten koste van de batterijduur. Cook benadrukt dat het verstandiger is om deze functie niet uit te schakelen, omdat het ten koste zou gaan van de gebruikerservaring.

Smartphones
Veel oudere modellen hebben inmiddels een versleten batterij.

Eind vorig jaar kwam Apple in het nieuws toen bleek dat iPhones met een versleten batterij werden vertraagd om de accuduur te verlengen. Hiervoor werd Apple door verschillende partijen in Frankrijk en de Verenigde Staten aangeklaagd, omdat Apple volgens deze partijen zijn producten bewust saboteerde.

Het incident van iPhones met versleten batterijen kwam kort na berichten over opzwellende batterijen in de nieuwe iPhone 8. Er werd zelfs melding gemaakt van gevallen waarbij de smartphone rook begon te produceren. Ondertussen is er een groeiend tekort aan nieuwe batterijen voor de iPhone 6 Plus, waardoor deze in veel gevallen pas in maart kan worden vervangen.

0 Reactie(s) op: Gebruikers kunnen vertraging uitschakelen in nieuwe iOS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.