Gesprekken opnemen op Android met Gespreksopname-app

Door: Randolf Bouwma | 03 mei 2018 10:40

Gesprekken opnemen op Android
Apps & Software

Een telefoongesprek opnemen voor later, het kan op allerlei manieren van pas komen. Denk aan telefonische verkoopovereenkomsten, waarbij het handig is dat je een en ander nog eens terug kunt luisteren. Of wanneer je iets hebt afgesproken, maar het bent vergeten in je agenda te zetten. Met de Gespreksopname-app kun je gesprekken opnemen op Android.

De Gespreksopname-app voor Android is gratis en neemt na installatie gelijk al je telefoontjes op. Zowel inkomende als uitgaande gesprekken. Je gesprekspartner kan dat overigens verder niet horen. Het is wel zo netjes als je het dus van tevoren even meldt, met name wanneer je gevoelige informatie wilt bespreken.

Telefoongesprekken opslaan

Overigens hoef je je geen zorgen te maken dat de opslag van je mobiele telefoon helemaal volstroomt met audio-opnamen. In het hoofdscherm zie je twee tabbladen: Inbox en Opgeslagen. Gesprekken die onder Inbox staan, verdwijnen mettertijd om plaats te maken voor nieuwe fragmenten. Wil je ze voor altijd bewaren, tik er dan op en kies voor Opslaan. Nu verplaatst de opname naar het andere tabblad, Opgeslagen. En daar blijft het ook, tenzij je het later zelf wilt verwijderen.

Er zijn meer mogelijkheden voor het opslaan van de gesprekken. Zit je toch wat krap in de opslagruimte van je telefoon, dan kun je de app ook koppelen aan een Dropbox of Google Drive-account. Dan worden de bestanden veilig in de cloud opgeslagen. Je kiest hiervoor onder het hamburgermenu linksboven, de optie Cloudaccount. Standaard worden de audiofragmenten alleen naar de cloud geüpload wanneer je verbonden bent met een wifi-netwerk.

Onder Instellingen / Opslag / Opnamepad is het daarnaast verstandig om te kiezen voor je sd-kaartje, mits in jouw toestel aanwezig.

Gesprekken opnemen op Android
De app biedt je verschillende opties voor je audiofragmenten.

Handig aan de app is daarnaast de optie Contactgeschiedenis, die je terugvindt zodra je op een gesprek tikt. Je ziet dan alle gesprekken die je met de persoon in kwestie de laatste tijd hebt gehad. Je kunt er ook voor kiezen om opmerkingen bij de opnamen te plaatsen, zodat je later weet waaróm je ze ook alweer hebt opgeslagen. Tevens is het delen van het audiofragment met andere contacten is een mogelijkheid, maar wees daar discreet mee.

Gespreksopname - verschil gratis en Pro

Het valt je misschien op dat er ook een Pro-variant bestaat van de Gespreksopname-app. Die kost 5,99 euro. De verschillen met de gratis versie zijn voor de meeste gebruikers niet zo relevant. Zo kun je als Pro-gebruiker 500 of zelfs 1000 berichten bewaren, waar je gratis vastzit aan 'slechts' 300 fragmenten. Maar dat is in onze ervaring al ruim voldoende.

De gratis app toont daarnaast reclame onderin het scherm, Gespreksopname Pro niet. Wat ons betreft stoort dat verder niet, omdat je in de praktijk de app zelf maar weinig open hebt.

Dan tot slot nog een tip. Standaard krijg je na ieder telefoongesprek een melding dat het gesprek is opgenomen. En dat wordt snel irritant. Om dit uit te schakelen, ga je naar Instellingen / Meldingen / Na Gesprek en zet je het schuifje uit.

Nu doet de Gespreksopname zijn werk op de achtergrond, zonder je verder te storen. Ideaal.

0 Reactie(s) op: Gesprekken opnemen op Android met Gespreksopname-app

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.