Google gaat malware-websites harder straffen

© PXimport

Google gaat malware-websites harder straffen

Geplaatst: 9 november 2016 - 09:47

Aangepast: 14 december 2022 - 14:38

Lub Snoek

Vandaag heeft Google aangekondigd dat hun browser, Google Chrome, websites zal blokkeren die meerdere malen in de fout gaan.

Melding

Google Chrome gaf gebruikers al een melding als ze een website bezochten die schadelijke software bevatte, maar deze melding verdween als de website deze software verwijderde. Lees ook: Zo vind je een vergeten wachtwoord terug in Chrome.

Door dit gat in de procedure konden websites met bijvoorbeeld malware hun website weer vrij toegankelijk maken door de software een maand te verwijderen. Na het verdwijnen van de melding werd de malware weer geplaatst, waardoor gebruikers zonder waarschuwing een website met malware konden bezoeken.

Media has no description

© PXimport

Maand

Om dit gat in de beveiliging te vullen zal Google Chrome websites die meerdere malen in de fout gaan voorzien van een bijzondere waarschuwing. Deze waarschuwing zal 30 dagen op de website blijven staan en verdwijnt pas als Chrome de website na deze 30 dagen opnieuw heeft beoordeeld. Deze beoordeling kan de eigenaar van de desbetreffende website na de waarschuwingstermijn aanvragen.

Deze methode is onderdeel van de Safe Browsing-functie die in Google's browser is ingebouwd.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten