Google gaat malware-websites harder straffen

Door: lub-snoek | 09 november 2016 11:47

Nieuws

Vandaag heeft Google aangekondigd dat hun browser, Google Chrome, websites zal blokkeren die meerdere malen in de fout gaan.

Melding

Google Chrome gaf gebruikers al een melding als ze een website bezochten die schadelijke software bevatte, maar deze melding verdween als de website deze software verwijderde. Lees ook: Zo vind je een vergeten wachtwoord terug in Chrome.

Door dit gat in de procedure konden websites met bijvoorbeeld malware hun website weer vrij toegankelijk maken door de software een maand te verwijderen. Na het verdwijnen van de melding werd de malware weer geplaatst, waardoor gebruikers zonder waarschuwing een website met malware konden bezoeken.

Chrome gaf al eerder meldingen bij het bezoeken van verdachte websites.

Maand

Om dit gat in de beveiliging te vullen zal Google Chrome websites die meerdere malen in de fout gaan voorzien van een bijzondere waarschuwing. Deze waarschuwing zal 30 dagen op de website blijven staan en verdwijnt pas als Chrome de website na deze 30 dagen opnieuw heeft beoordeeld. Deze beoordeling kan de eigenaar van de desbetreffende website na de waarschuwingstermijn aanvragen.

Deze methode is onderdeel van de Safe Browsing-functie die in Google's browser is ingebouwd.

0 Reactie(s) op: Google gaat malware-websites harder straffen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.