Google Home, Nest Mini en Nest Hub: zo update je hem

Door: Wesley Akkerman | 05 juli 2020 15:32

Nieuws

Aangezien je slimme speaker in de vorm van Google Home, Google Nest Mini of Google Nest Hub constant nieuwe functies krijgt, is het de moeite waar hem up to date te houden. Maar hoe doe je dat precies?

We beginnen gewoon meteen met het goede nieuws: je hoeft hier niets voor te doen. Want als het goed is updatet je Google Home-, Nest Mini- en Nest Hub-speaker automatisch. We gaan er dan wel vanuit dat de speaker constant in verbinding staat met je internetverbinding. Het apparaat kan een beschikbare update dan meteen zelf downloaden, omdat die vanzelf arriveren op het systeem. Maar wat nou als dat niet het geval is?

Google Home review

Google Home updaten

Mocht je nou het idee hebben dat je Google Home, Nest Mini of Nest Hub niet de meest recente software heeft, dan kun je het volgende doen.

Open de Google Home-app op je smartphone. Selecteer vervolgens de slimme speaker waarvan je denkt dat die een update mist. Tap rechts bovenin op het tandwieltje om naar de instellingen van dat apparaat te gaan. Scrol nu helemaal naar beneden. Onderop staat namelijk de firmwareversie. Vervolgens kun je die informatie vergelijken met de Google-pagina waarop alle meest recente Google Home-firmware-updates staan. Komen de versies overeen? Dikke prima.

Is dat niet het geval? Geen paniek. Het eerste wat je kunt doen is geduld tonen. Wanneer een update uitrolt, komt die niet tegelijkertijd aan in alle regio’s. Mocht de update na een maand nog niet gearriveerd zijn, dan doe je er goed aan je speaker te resetten. Want dan is er dus iets aan de hand.

Updatet ‘ie nou?

Hoe kom je er nu achter of je Google Home aan het updaten is? Dat hangt van het apparaat af. De eerste versie van de speaker toont bovenop een cirkel van witte lichtjes die draaien. De Nest Mini laat diezelfde witte lichtjes zien, maar die verplaatsen zich van links naar rechts. De Nest Hub heeft gewoon een scherm, dus die kan precies vertellen wanneer het updaten plaatsvindt.

Mocht het updaten langer dan tien minuten duren of je speaker op een gegeven moment niet meer reageren op je commando’s, dan is er iets aan de hand. Dan doe je er goed aan de speaker van het stroom te halen. Haal de stekker er even uit en doe hem er dan weer in. Het updaten zou dan moeten verdergaan.

0 Reactie(s) op: Google Home, Nest Mini en Nest Hub: zo update je hem

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.