Google Home-speakers in Nederland verkrijgbaar

Door: Joris Peterse | 09 oktober 2018 10:52

Google I/O 2018
Nieuws

De Google Home en Google Home Mini speakers zijn vanaf 24 oktober in Nederland verkrijgbaar. De speakers kunnen muziek afspelen, maar hebben ook de spraakassistent Google Assistant ingebouwd.

De aankondiging van de slimme speakers in Nederland is vlak voor een groot internationaal Google-evenement (Made By Google Launch Event), waarbij naar verwachting nieuwe smartphones, tablets en Chromecasts worden aangekondigd.

Google Assistant

De Google Home en kleinere Google Home Mini zijn geen nieuwe producten, ze zijn al een tijdje verkrijgbaar in onder andere Frankrijk, Duitsland, de VS en het Verenigd Koninkrijk. Omdat de Google Assistant sinds deze zomer ook Nederlands spreekt (en verstaat natuurlijk) verschijnen de slimme speakers ook in Nederland.

De Google Assistant in de Home-speakers kan zoal gebruikt worden om spraakgestuurd vragen te stellen aan de zoekmachine, huishoudelijke apparatuur (zoals slimme verlichting en thermostaten) te bedienen en media af te spelen. Hiervoor moet het apparaat natuurlijk wel verbonden zijn met internet en continu meeluisteren.

Beschikbaarheid

De Google Home gaat 149 euro kosten, de Mini-uitvoering 59 euro. Bovendien komt de Google Home Mini in verschillende kleuren in de schappen te liggen: zwart, wit en koraal. Vanaf 24 oktober zijn de slimme speakers te koop.

De Google Home en Google Home Mini.

0 Reactie(s) op: Google Home-speakers in Nederland verkrijgbaar

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.