Google kondigt Pixel 3a en Pixel 3a XL aan

Door: Martin Gijzemijter | 08 mei 2019 00:09

Pixel 3a XL
Nieuws

Hoewel het altijd afwachten is wat Google aankondigt tijdens het jaarlijkse I/O-evenement, was één ding dit jaar zeker: het bedrijf zou e Pixel 3a en de Pixel 3a XL onthullen. De geruchtenmachine stelde dan ook niet teleur, beide toestellen werden aangekondigd. Maar wat zijn precies de specs?

Pixel 3a

Met de nieuwe, goedkopere Pixel-toestellen wil Google de drempel voor de aanschaf van deze toestellen aanzienlijk verlagen, om zo een grotere doelgroep te kunnen bereiken. Dat betekent uiteraard dat het bedrijf concessies heeft moeten doen met betrekking tot de specificaties van de toestellen, maar in alle eerlijkheid zijn die redelijk beperkt gebleven…mét een hele fijne verrassing. De Pixel 3a is voorzien van een 5,6 inch OLED-scherm met een resolutie van 2220 bij 1080 pixels. Waar de Pixel 3 voorzien is van een glazen behuizing, heeft Google voor deze modellen gekozen voor een behuizing van polycarbonaat. Dat is natuurlijk minder fancy, maar in alle eerlijkheid, als je dan toch moet bezuinigen, dan liever op de behuizing dan op de specs. De Pixel 3a zal voorzien zijn van een 2 GHz Snapdragon 670-processor met 4GB geheugen. Dit alles wordt gevoed door een 3000 mAh accu die net als de duurdere Pixel 3 razendsnel opgeladen kan worden.

Pixel 3a

Pixel 3a XL

Het display van de Pixel 3a XL is, zoals de naam al doet vermoeden, een flink stuk groter dan die van de 3a. Het toestel bevat een 6-inch OLED display (iets kleiner dan het display van de Pixel 3 XL) met een resolutie van 2160 bij 1080 pixels. De processor van de XL is krachtiger dan het model dat je in de 3a vindt, namelijk een Qualcomm 2,2 GHz Snapdragon 710. Het werkgeheugen is gelijk aan dat van de 3a, namelijk 4 GB. Een groter model betekent natuurlijk ook een groter accu, en dat is in dit geval een 3700 mAh-accu, die evenals z’n kleine broertje snelladen ondersteunt.

Pixel 3a XL

Overige specs

Qua opslagcapaciteit kun je voor zowel de Pixel 3a als de 3a XL kiezen voor respectievelijk 64 GB of 128 GB, oftewel, dezelfde keuzes als bij de reguliere Pixel 3-toestellen. Beide toestellen zijn voorzien van een 12,2 megapixelcamera met optische beeldstabilisatie en elektronische beeldstabilisatie. Wie een beetje bekend is met de Pixel 3, weet dat deze camera’s gelijk zijn aan die van het duurdere toestel, en dat is natuurlijk heel goed nieuws. Op de selfiecamera is wel bespaard, géén dubbele selfiecamera maar een eenvoudige (nouja, eenvoudig) 8 megapixel lens. Beide toestellen kunnen filmen in 4K met 30 frames per seconde.

Niet in Nederland

Wie had gehoopt dat deze toestellen eindelijk naar Nederland zouden komen komt bedrogen uit. De nieuwe Pixel 3a en 3a XL zijn per direct beschikbaar in de kleuren zwart, wit en paars, voor een bedrag vanaf respectievelijk 399 euro en 479 euro. Wil je hem bemachtigen, dan zul je er dus wel voor naar Duitsland moeten rijden, want dat is de dichtstbijzijnde plek waar je dit toestel kunt vinden (Frankrijk heeft hem ook, mocht je er een vakantie van willen maken).

0 Reactie(s) op: Google kondigt Pixel 3a en Pixel 3a XL aan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.