'Grote ontslagronde GoPro aanstaande'

Door: Mark Gamble | 05 januari 2018 11:39

Nieuws

GoPro - bekend van de mobiele camera's - gaat waarschijnlijk weer reorganiseren. Hierdoor verdwijnen mogelijk tweehonderd tot driehonderd banen bij het Amerikaanse bedrijf.

Dat melden althans bronnen tegenover techwebsite TechCrunch. Door de reorganisatie zou vooral de drone-afdeling van het bedrijf harde klappen krijgen. De Karma-drone is de bekendste van het bedrijf, maar kwam negatief in het nieuws doordat de drone bij batterijproblemen spontaan en ongecontroleerd uit de lucht kon vallen. De aangepaste versie van de drone werd echter geen groot, omdat dronemaker DJI - die de Karma-drone samen met GoPro ontwikkelde - besloot zijn eigen weg in te slaan en een eigen drone verder te ontwikkelen.

Al langer problemen

Al in 2016 ging het minder voor de wind voor GoPro. Het bedrijf heeft eind van dat jaar door tegenvallende resultaten ook al 100 man op straat gezet en in maart 2017 volgden er nog eens 270. Waarschijnlijk maakt GoPro pas na het einde van de Consumer Electronics Show in Las Vegas het nieuws van de recente reorganisatie algemeen bekend, alsmede de nieuwe koers die het bedrijf wil gaan varen.

0 Reactie(s) op: 'Grote ontslagronde GoPro aanstaande'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.